Vanim mobiilipanga kasutaja on peaaegu saja-aastane (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige aktiivsemad mobiilipanga kasutajad on aga endiselt milleeniumipõlvkonna noored vanuses 18-25 aastat.
Kõige aktiivsemad mobiilipanga kasutajad on aga endiselt milleeniumipõlvkonna noored vanuses 18-25 aastat. Foto: PantherMedia / Scanpix

Üha enam eakaid inimesi  on hakanud kasutama mobiilipanka ja üle 65-aastaste seas kasvas Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv koguni 51,6 protsenti. Vanim mobiilirakenduse kasutaja oli 95-aastane ja noorim mobiilipanka sisseloginud klient oli aga 7-aastane.

Eelmisel aastal kasvas mobiil-ID kasutajate hulk Eestis 40 protsendi võrra, mil ligi 75 000 kasutajat tegi kokku üle 25 miljoni toimingu. Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv tõusis 28 protsendi võrra.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on mobiilipanga kasutamine kasvanud kõikide vanuserühmades. «Selles vanuserühmas kasutab mobiilipanka 36 protsenti klientidest, mis näitab selgelt noorema põlvkonna ootuseid oma pangale – nad tahavad, et mobiilirakendus oleks kiire, innovaatiline ja turvaline,» sõnas Ilisson. Ta kinnitas, et igapäevaselt töötatakse selle kallal, et digiteenused, mis muudavad elu lihtsamaks, saaksid üha rohkemate klientide jaoks harjumuspäraseks ja kliendikogemus muutuks mugavamaks.

Eestis moodustab nutitelefonide osakaal kõigist mobiiltelefonidest juba enam kui 60 protsenti, mis tähendab seda, et üha enam hakatakse võtma kasutusele ka mobiil-ID’d. Seega on mobiilipanga rakenduste arendamine  ilmselt kõikide pankade üheks esimeseks prioriteediks.

«Ka meie eesmärk on areneda vastavalt klientide ootustele ning pakkuda neile käepäraseid, turvalisi ja mugavaid digiteenuseid. Me arendame oma mobiilirakendust igapäevaselt, et see oleks kasutajasõbralik ja pakuks klientidele moodsaid lahendusi,» lisas Ilisson.

Rõõmustav on ka see, et üha enam vanema põlvkonna (51-64-aastased) inimesi on võtnud mobiilipanga kasutusele. Võrreldes eelmise aastaga kasvas ka 65+ vanuseklassis mobiilipanga kasutajate arv 51,6 prtosendini.

«Kindlasti kasvab mobiilipanga kasutajate arv vanema generatsiooni seas veelgi,» märkis Ilisson. Ta sõnas, et inimestele meeldib, et nad saavad maksta arveid ja kontrollida kontoseisu jooksvalt.

Swedbank oli 2011 aastal esimene Eestis, kes tuli turule mobiilipanga rakendusega. Tänaseks on seda alla laetud 300 000 korral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles