Huligaanid sulatavad sularahaautomaatide kaardipilusid (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaalid on asunud sularahaautomaatide kaardipilusid sulatama.
Vandaalid on asunud sularahaautomaatide kaardipilusid sulatama. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vandaalid on asunud pankade sularahaautomaatide kaardipilusid sulatama, Swedbanki esindaja sõnul pole varem samasuguseid juhtumeid olnud.

Postimehe lugeja märkas neljapäeva hommikul, et keegi pahatahtlik on Tartus Swedbanki sularahaautomaatide kaardipilusid üritanud kokku sulatada. Üks sulatatud kaardipiluga automaat asus Zeppelini keskuse juures ja teine kesklinnas.

Swedbanki kommunikatsioonispetsialisti Liidia Kaljundi sõnul oli kurikael sel ööl mitme masina kallal tegutsenud. «Kaardipilude vahetamise kulu ei ole õnneks väga märkimisväärne,» sõnas Kaljundi. Ta lisas, et nad vahetavad kaardipilusid jooksvalt.

Seda, kas pahategija ka kaamerapildile jäi, ei osanud Kaljundi vastata. «Kaamerapildi kohta uuritakse hetkel. Kui isikut on võimalik kaamerapildi järgi tuvastada, siis antakse failid politseile üle.»

Kuigi sularahaautomaate on huligaanide poolt ka varem lõhutud, on see siiski esimene kord, kui kaardipilu sulatatakse. «Päris samasuguseid juhtumeid, kus on tahtlikult rikutud mitme automaadi kaardiava, pole varem juhtunud. Tavaliselt on pigem tegemist juhuslike vigastustega, näiteks mõni joobes inimene lööb automaadi ekraani puruks.»

Kaljundi paneb inimestele südamele, et nad rikutud automaatidest kohe pangale teada annaks. «Saame siis probleemi lahendamisega kohe tegelema hakata, et kahjustatud detailid saaksid võimalikult kiiresti välja vahetatud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles