Ülevaade supermarketite laienemisplaanidest

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja Rimi, mis aprilli algul suletakse, et seejärel täielikult uuenenuna juunis avaneda.
Põhja Rimi, mis aprilli algul suletakse, et seejärel täielikult uuenenuna juunis avaneda. Foto: Erik Prozes

Suurimad jaeketid avalikustavad, millised uued kauplused veel sel aastal avatakse ja milliseid laiendatakse. Muu hulgas avatakse tänavu neli uut Selverit ja Pirita elanikud saavad uue Rimi.

Pirita elanikud saavad uue Rimi

Rimi sisekommunikatsiooni spetsialist Monika Kaljusaar ütles, et sel aastal on jaeketil tõesti plaanis mõned uued kauplused ning olemasolevate laiendus. «Uuteks kauplusteks on meil Pirital ning Pärnamäel avatavad supermarketid,» lausus Kaljusaar.

Tema sõnul on tegemist taoliste asukohtadega, kus vajadus kaupluse järgi oli suur – Pirita kaupluse vastas asub ju populaarne supelrand ning Pärnamäele lähimad kauplused asuvad Lasnamäel.

«Samuti ehitame endise Tööstuse Säästumarketi asemele täiesti uue Rimi supermarketi, mille avame juba sel suvel,» märkis Kaljusaar. Ta ütles, et olemasolevatest kauplustest suureneb Põhja Rimi, mis aprilli alguses suletakse, et seejärel täielikult uuenenuna juuni alguses avada ning ka sellest saab suuremat tüüpi supermarket.

«Tänu nendele uuendustele saame oma klientidele pakkuda suuremat toodete valikut ning mitmekülgsemat sortimenti,» täpsustas Kaljusaar.

Uuenduskuuri läbivad 25 Maxima kauplust

Maxima kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets rääkis, et viimase 12 aasta jooksul on Eestis tööd alustanud 75 Maxima kauplust, nende hulgas Eesti esimene toidu- ja esmatarbekaupade internetipood.

«Käesoleval aastal plaanime me avada ühe uue kaupluse – Maxima X Tallinnas Mustamäel, täpsemalt Vilde tee 124. Põhitähelepanu pöörame tänavu juba töötavatele kauplustele – aasta jooksul läbivad uuenduskuuri 25 kauplust,» märkis Ljubobratets.

Samuti arendatakse edasi e-Maxima internetikauplust. «Oleme loonud tingimused selleks, et täita kuni kolm korda rohkem tellimusi kui poe käivitamisel aasta eest,» lausus Ljubobratets.

Tema sõnul jätkab Maxima ka ettevalmistusi teiste kaupluste uuendamiseks ning kauaoodatud uute hüpermarketite avamiseks Tallinnas vastavalt järgnevatel aastatel. «Plaanipäraselt 2017. aastal Haaberstis ja aasta hiljem Kristiines,» sõnas Ljubobratets.

Neli uut Selverit

«Kui mullu avasime Viimsi Selveri, siis tänavu plaanime avada neli uut kauplust. Avame uued supermarketid vaid seal, kus on selleks selge tarbijapoolne nõudlus,» sõnas Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid.

Ta sõnas, et juba aprillis avame Kärberi Selver (Tallinn, Lasnamägi), aasta lõpus avatakse Arsenali Selver (Põhja-Tallinn). Samuti tähesaju Selver (Tallinn, Lasnamägi) ja Maardu Selver (Maardu linn). «Lisaks renoveerime ja laiendame suvel Tartu Veeriku Selverit ligikaudu 3300 ruutmeetrini ja renoveerime Tondi Selveri (Tallinn),» sõnas Erilaid.

Erilaid kinnitas, et laienemine jätkub ka tulevikus, kuid midagi konkreetsemat on praegu veel vara ütleda.

Kevadel avatakse Tartus Kesklinna Maksimarket

Coop kommunikatsioonijuht Martin Miido avalikustas samuti jaketi laienemisplaanid. Ta märkis, et maikuus avatakse Kesklinna Maksimarket, täpsem aadress saab olema Tartu, Riia mnt 2. «Sügisel avataks Ihaste Konsum (Luunja vald, Veibri küla), suvel Pae Konsum (Jõgeval) ja Tapa Konsum/ E-Ehituskeskus, mille avamise aeg on veel lahtine,» sõnas ta.

Uuendused ja laiendused ootavad samuti ees mitut Maksimarketit ja Konsumi. Täpsemalt uueneb Kadrina Konsum ja Lasnamäe Maksimarket. «Järva-Jaani AjaO laieneb ja lisandub juurde E-Ehituskeskus, ühtlasi uueneb ka Tartu Lõunakeskuse Maksimarket, mille asukoht majas sees muutub,» sõnas Miido.

Ta lisas, et nutikassa iseskaneerimise süsteem avatakse Paide Maksimarket, Laagri Maksimarket, Rakvere Maksimarket ja Lasnamäe Maksimarketis. «Samuti tuleb nutikassa iseteenindussüsteem Pärnu Port Arturi, Rapla, Jüri, Miiduranna ja Muraste Konsumisse,» täpsustas Miido.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles