15 aastat teel olnud kirja müsteerium jääb lahenduseta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kiri jõuab kohale, mõnikord küll aastaid hiljem.
Iga kiri jõuab kohale, mõnikord küll aastaid hiljem. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Haapsalus jõudis eelmisel nädalal kohale kiri, mis pandi posti 15 aasta eest. Eesti Posti kinnitusel on nemad selle õigel ajal väljastanud.

«Postitöötajate ametieetika ütleb, et kõik saadetised tuleb alati sihtkohta toimetada, kuid antud juhul pole ilmselt siiski tegu postitöötajate tegevusega ja tuleb oletada, et kiri on kuskil kellegi poolt leitud ning otse õigesse postkasti toimetatud,» rääkis  Eesti Posti kandevõrgu üksuse juht Arthur Raichmann.

Tema sõnul võib Lääne-Elus olevate piltide põhjal öelda, et kirjal oleval margil on postitöötlemise tempel ja nn. kustutustempel (lainelised jooned). Kustutustemplit kasutatakse, et marki mitu korda ei kasutataks. «See näitab, et Haapsalu kandekeskusest on läinud see kiri välja õigel ajal ehk siis 2001. aastal ning jõudnud kandesse,» selgitas Raichmann. Ta lisas, et siit edasi ei ole aga enam võimalik öelda, kuhu see jõudis ja kus on need vahepealsed aastad viibinud.

«Küll aga võib öelda, et nüüd, 2016.aastal ei ole see kiri postitöötajate käes olnud,» on Raichmann veendunud. Selline vana margiga kortsus kiri pälvinuks tema sõnul teiste kirjade hulgas tähelepanu nii postitöötlemisel kui kättetoimetamisel, kuid ei kohalikud kirjakandjad ega postitöötlejad eelmisest nädalast sellist kirja ei mäleta. «Seega võibki arvata, et  eeldatavalt on see kiri kuskil kellegi poolt leitud ja otse õigesse postkasti viidud,» pakkus ta.

Raichmann lisas, et  kirja vastu võtnud proua Milvi Taal seda natuke naljakat seika magusamate tunnetega mäletaks, postitatakse tema aadressile  magus üllatus. «Garanteerime, et see jõuab kohale oluliselt kiiremini kui kõnealune kiri,» lubas Raichmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles