Vaid paar kindlustusfirmat hüvitavad terrorismiohust tingitud kulud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Reeglina ei sisalda reisikindlustus terrorismiohust tingitud kahjude kaitset, Eestis hüvitavad need kulud lisakaitse valimisel vaid IF kindlustus ja Swedbank P&C Insurance.

Eesti kindlustusseltside liidu tarbijahariduse valdkonnajuhi Jaanika Käärsti kinnitusel pakuvad Eestis vaid If Kindlustus ja Swedbank oma reisitõrkekindlustuses teenust, mis katab kliendile terrorismist tulenevad reisitõrkekahjud.

Swedbank P&C Insurance pakub e-kanali kaudu reisikindlustust, mis hüvitab terrorismist tulenevad kahjud ning ka krediitkaardiga kaasnev reisikindlustus katab terrorismist tulenevad reisitõrkekahjud. Swedbanki riskikindlustuse tugiteenuste osakonna valdkonnajuht Kaspar Kaur sõnas, et Swedbank P&C Insurance ASi internetipangast ostetud reisikindlustus hüvitab kulud vastavalt kindlustuslepingus valitud summale, kui reisi sihtkohas on toimunud loodusõnnetus või terrorismiakt ning ametivõimud on keelanud reisi sihtkohas viibimise või on turismiteenuste osutamine katkestatud.

«Seega tänane õnnetus kuulub kindlustusjuhtumi alla ning kui klient pidi kandma lisakulusid, siis palume esitada Swedbank P&C Insurance ASile kahjuavaldus. Lisainfo saamiseks pöörduda Swedbank AS Nõustamiskeskuse poole telefonil 6 310 310,» ütles ta.

Alates eelmise aasta lõpust on Ifi e-büroost reisikindlustuse ostnud klientidel kaitse all ka terrorismiohust tingitud evakueerumisega seotud lisakulud. Kindlustus hüvitab täna Brüsselis olevate Ifi klientide Eestisse tagasilennu ning vajalikud ravikulud.

Ifi reisitõrkekindlustusega on kaitse all terrorismiohu tõttu pooleli jäänud reisid, kus hüvitatakse evakueerumisega seoses tekkinud lisakulud ning terroriaktis vigastada saanud inimeste meditsiiniabi kulud.

Terrorismiohu kaitse kehtib Ifi klientidele, kes ostsid reisikindlustuse e-büroo kaudu, lisaks osadele Ifi klienditeeninduse ning Ifi partnerite kaudu ostetud reisikindlustuse poliisidele.

Soovitused Brüsselis viibivatele Ifi klientidele:

  • Tee kindlaks, kas sinu reisitõrkekindlustus katab terrorismiohust tingitud evakueerumisega seotud lisakulud. Seda saab kontrollida reisikindlustuse poliisilt või helistades telefonile +372 777 1211.
  • Hüvitise saamiseks soovitatakse alles hoida kõik lisakulu dokumendid majutusele, transpordile ning ravile ning Eestisse saabudes edastada aadressil www.if.ee kahjuteade.
  • Kui piisavat summat evakuatsiooniga seotud kulutuste tegemiseks arvel ei ole, siis soovitame pöörduda Eesti tuttavate või välisesinduse poole abi saamiseks.
  • If hüvitab Eestisse evakueerumise, lisakaitse ei ole mõeldud reisi jätkamiseks.
  • Eestisse evakueeritakse ka need kliendid, kes ei asu Brüsselis, kuid kelle üheks reisisihtkohaks oli Brüssel. Näiteks kui klient on Milanos ja tema Brüsseli lend tühistatakse, siis lisakulud majutusele ja transpordile Eestisse tagasitulekuks hüvitab If.
  • If hüvitab ka terrorismirünnakust põhjustatud meditsiiniabi kulud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles