Maxima müüs palju köögitehnikat ja pesu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus Tallinnas
Maxima kauplus Tallinnas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Maxima detsembrikuu müük tuleb rekordiline, sest juba praegu on kaubakett müünud köögitehnikat ja pesu kaks korda ning talvespordivahendeid ja -riideid koguni kolm korda rohkem kui mullu samal ajal.


Mänguasju osteti juba detsembri keskel toimunud sooduskampaania ajal mullusest kaks korda enam. Üle kahe korra enam müüdi ka väiksemat köögitehnikat ehk siis miksereid ja kohvimasinaid. Väga palju osteti ka IT-tarvikuid, nagu näiteks hiired, klaviatuurid ja muu säärane. Teletehnikast läksid enim müügiks DVD-mängijad ja telerid.

Mullusest märkimisväärselt enam müüs Maxima detsembrikuus ka mänguasju ning jõuluehteid ja -dekoratsioone (40 protsenti enam), samuti kodutekstiili, nagu rätikuid, linu ja padjapüüre (35 protsenti enam).

Väga palju osteti muidugi lumelabidaid. Toiduainetest müüdi, nagu ikka, kõige
paremini lihatooteid ja mandariine. «Siiski tuleb märkida, et toiduainete
tõusnud hindade tõttu osteti tänavu valmistooteid veelgi vähem ja lihatoodetest läks selgelt paremini kampaania korras müügil olnud seaseljakarbonaad,» rääkis Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Ta lisas, et jõulumüük oli küll mullusest, eriti tööstuskaupade osas, selgelt suurem, kuid
tuleb arvestada, et eelmise aasta detsember jäi veel sügavasse masu aega, mistõttu oli võrdlusbaas äärmiselt nõrk.

Ehkki Maxima jõulumüük oli tänavu edukam kui mullu, oleks võinud see Erilaiu hinnangul pareminigi minna, kui lumemöllu tõttu poleks liiklus paljudes kohtades raskendatud olnud. «Tuisutaat mõjutas enim müüke Tartus ja mujal Lõuna-Eestis. Kui 23. ja 24. detsembri käibed olid rekordilised, siis 25. ja 26. oli müük selgelt pärsitud,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles