Kindlustus hüvitas nii suusaõnnetuste kui kõhutõbedega seotud reisikulutusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka suusad vajavad vahel puhkust.
Ka suusad vajavad vahel puhkust. Foto: Monika Kirss, Schladming Tourism

Salva Kindlustuse andmeil on veebruaris hüppeliselt kasvanud reisikindlustuskahjude peamiseks põhjuseks haigestumised ja vigastused reisil.

«Eestimaalased on hakanud üha rohkem talvel puhkama suusakuurortides või ka soojamaareisidel, mis on aasta esimestel kuudel kasvatanud jõudsalt ka kahjusid. Nii hüvitasime veebruaris näiteks lumelauaga kukkumise tagajärjel tekkinud luumurde, suusatamisel väljaväänatud liigeseid, aga ka soojamaa reisidel saadud kõhutõbesid,» lausus Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

Veebruaris maksis Salva klientidele reisikahjusid pea 96 000 euro ulatuses. «Reisimise hoogustamisega on kasvanud lisaks traditsioonilisele tervisekindlustusele huvi ka lisakaitsena pakutava vastutuskindlustuse vastu. Selle raames hüvitatakse näiteks juhtumeid, kus reisil viibiva pere lapsed võivad mänguhoos lõhkuda hotelli mööblit või tehnikat,» lisas Kivirüüt.   

Jõudsat kasvu näitasid veebruaris ka liikluskindlustuse kahjud, mis ulatusid 350 000 euroni. Sagedasemad liikluskindlustuse juhtumid olid Kivirüüdi sõnul seotud otsasõitudega ristmikel ning eksimustega möödasõitudel. Kaskokahjud ulatusid veebruaris 282 000 euroni, mida on kolmandiku võrra enam kui aasta varem ning mille seas andsid enim tooni klaasikahjud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles