Maanteeamet: rehvivahetusega võib veel oodata

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid.
Naastrehvid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll möödas, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkumise korral soovitab maanteeamet naastrehve kasutada 30. aprillini.

Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane sõnul eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

«Rehvivahetuse täpne aeg sõltub eelkõige sellest, kui palju ja millistel teedel sõidetakse. Siin ei ole ühest vastust ning maanteeamet täpset kuupäeva ette ei kirjuta. Õhtuti, öösiti ja hommikuti võib aeg-ajalt libedust olla ilmselt veel mõnda aega,» selgitas Vane.

Ta lisas, et hiljemalt 1. maiks peavad kõigil autodel all olema suverehvid.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele». Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral  kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles