Huvitav teada: mida tähendavad munal olevad numbrid (14)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Igal poes müüdaval munal on peal tempel, mis koosneb nii tähtedest kui numbritest. Mida see info tähendab, selgitas DAVA Foodsi müügijuht Kalle Ribelus.

Templi esimene number annab infot lindude pidamise viisi kohta: nr 1 tähistab vabalt peetavate kanade mune, nr 2 õrrekanade omi ja nr 3 puuris peetavate kanade mune.

Tähed näitavad ära, millisest riigist on munad pärit. Igal riigil on oma kood, Eestit tähistab EE; Taanit DK; Soomet FI; Hollandit NL; Poolat PL; Leedut LT; Lätit LV jne.

Riigitähisele järgneb konkreetse tootja või farmi viiekohaline identifitseerimisnumber. Selle alusel on võimalik veebis leida konkreetne tootja, kelle farmist muna pärineb. Nii on kogu muna teekond tarbijale hästi kontrollitav ning iga ostja saab teada, millisest Eesti või muu maailma farmist tema igapäevaselt tarvitatavad kanamunad pärit on.

Foto: Eggo
Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles