Vaata, kuidas liiguvad pühade ajal suurpankade ülekanded

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB internetipank.
SEB internetipank. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

SEB ja Swedbanki pankadevahelised maksed liiguvad pühade ajal tavapärasest erinevalt.

Swedbankil ei toimu vahemikul 25.‑28.03.16 pankadevahelisi euromakseid, kuid kõik Swedbanki pangasisesed maksed toimivad tavapäraselt ning samuti saab kiirelt ülekandeid teostada mobiilimaksega, seisab panga kodulehel.

Siseriiklikud arveldused eurodes

24.märtsil alates 16.00-st kontoris ja 16.30-st elektroonilistes pangakanalites ning 25.‑28.märtsil tehtud siseriiklikud maksed võetakse küll vastu, kuid edastatakse saaja panka 29. märtsil.

Välisarveldused eurodes

24. märtsil eurodes tehtud ekspressmaksed, Euroopa kiirmaksed ja Swedbanki Grupi sisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal arvelduspäeval (24.03.2016), kiirmaksed ja Euroopa maksed järgmisel arvelduspäeval (29.03.2016), tavamaksed ülejärgmisel arvelduspäeval (30.03.2016).

Pühade ajal on SEB üleeuroopaline arveldussüsteem suletud, seetõttu ei toimu eurodes ka pankadevahelised maksed, seisab SEB kodulehel. Seega, kõik SEB Panga sisesed maksed jõuavad pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.

Pankadevahelised arveldused

25. - 28. märtsini  tehtud pankadevahelised euromaksed võetakse vastu ja debiteeritakse need kliendi kontolt ning edastatakse saaja panka 29. märtsil. 24.märtsil tehtud maksed edastatakse saaja panka või korrespondentpanka järgmise ajakava kohaselt:

Euroopa maksed

Enne kella 16.30 tehtud Euroopa (ehk SEPA) maksed edastatakse samal arvelduspäeval. Pärast kella 16.30 tehtud maksekorraldused edastatakse saaja panka 29. märtsil. Enne kella 17.45 tehtud Euroopa ekspressmaksed edastatakse samal arvelduspäeval. Pärast kella 17.45 tehtud maksekorraldused edastatakse saaja panka 29. märtsil.

Välismaksed eurodes

24. märtsil tehtud välismaksed edastatakse saaja panka ja/või korrespondentpanka järgmise ajakava kohaselt: tavamakse (v.a Euroopa makse) edastame 30. märtsil. Kiirmakse, mis tehakse hiljemalt kell 15.00, edastatakse 29. märtsil ja pärast kella 15.00 sooritatud makse edastatakse 30. märtsil.

Ekspressmakse ja SEB grupi sisese makse, mis tehakse hiljemalt kell 15.00, edastatakse samal päeval, kuid pärast kella 15.00 teostatud makse edastatakse 29. märtsil.

Mobiilimaksed töötavad ka pühade ajal, seega mobiilimakse laekub otsekohe, samuti nädalavahetustel ja riigipühadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles