Kohvimüüjad otsivad keskkonnasäästlikke alternatiive topsidele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela kohv.
Alexela kohv. Foto: Eero Vabamägi

Kui mõned briti kohvimüüjad pakuvad väikest soodustust juhul, kui klient küsib sooja jooki omaenda topsi, siis meie kohalikud kohvimüüjad mõtlevad samuti taolistele alternatiividele

«Tõesti kõik müügipunktid ja toitlustuskohad, mis pakuvad kohvijookide kaasaostmist, tekitavad prügi. Küll aga teeb Olerex koostööd tootjavastutusorganisatsiooniga, kes vastavalt meie tanklates müüdud kohvitopside kogusele hoolitseb edasise taaskasutamise korraldamise eest,» rääkis AS Olerex turundusjuht Janne Laik.

Ta lisas, et ettevõtte esmaprioriteediks on Olerexi poolt seatud kvaliteedistandarditele vastav kohvijookide pakkumine ning pärast nimetatud protsessi lõppu on plaanis pakkuda teise sammuna keskkonnasõbralikemaid kohvitopside alternatiive.

Alexela kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste sõnas, et nende tanklapoodides pakutakse igale kliendile võimalust osta kohv oma tassi. «Hetkel me sel puhul soodustust ei paku, ent tegemist on huvitava ideega, mille võtame kindlasti arutluse alla,» ütles ta.

Ka R-Kiosk kommunikatsioonispetsialist Lilian Tivas tõdes, et kohvitopsidest tekib palju jäätmeid ning ka nemad on seadnud endale eesmärgiks neid võimalusel vähendada.

«Selleks müüme oma kauplustes stiilseid KeepCup termostopse, mis on korduvkasutatavad ning valmistatud ohutust BPA-vabast materjalist, olles 100 protsenti ümbertöödeldavad,» kirjeldas ta. KeepCupiga on iga kuues soe jook R-Kioskis tasuta.

«Lisaks lõime novembris kaasa Euroopa jäätmetekke vähendamise kampaanias, mille raames kutsusime inimesi üles ressursse säästlikumalt kasutama. Kõik kliendid, kes ostsid antud ajavahemikul sooja joogi oma topsiga, said joogi soodushinnaga,» lisas Tivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles