Söömata, magamata ja haiged lapsed kukuvad koolis kokku

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsimusega on raske tööde teha või õppida.
Väsimusega on raske tööde teha või õppida. Foto: SCANPIX

Saaremaa ühisgümnaasiumi tervishoiutöötaja Tiiu Johansoni sõnul on koolis viimasel ajal juhtunud, et söömata, magamata ja haigena kooli tulnud lapsed kukuvad suisa kokku.

Taoliste tervisehädadega lapsi on nii algklassides kui ka gümnaasiumiosas, kuid peamisi kurjajuuri on üks - ebakorrapärane toitumine, vahendas ajaleht Meie Maa.

«Kui hommikul söömata kooli tulla, ei saa aju verd ja õpilane ei suuda kooli pingele vastu panna. Nii on juhtunud, et magamata ja söömata laps kukub kokku ehk minestab. Ka hilisemad probleemid südamega saavad sealt alguse,» rääkis Johanson.

Õige toitumise kõrval luges ta väga tähtsaks piisavat magamist, sest une ajal kehaline ja vaimne jõud uuenevad. Lisaks ei tohiks lasta haigel lapsel kooli minna, sest haigus kurnab organismi ja tekivad tüsistused või on paranemine pikaldasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles