Sulase leidmine on tänapäeval keeruline

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulase amet ei piirdu tänapäeval enam suviste töödega.
Sulase amet ei piirdu tänapäeval enam suviste töödega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimase aasta aja jooksul on töötukassa kaudu kolm korda otsitud inimest, kes tahaks sulaseks hakata. Saaremaal  asuv Andruse mahe- ja turismitalu on üks koht, kus sulast vaja.

 «Sulane pole kunagi olnud lihtsalt töömees, vaid ikka rohkem nagu pereliige,» ütleb Saarte Häälele  Andruse talu peremees Madis Tiik, kes pigem tuntud tohtrina ja tervisealase digitegevuse kaudu. Ent sellele lisaks peab ta Rahtla külas talu, mis on 16 aastaga kasvanud üsna korralikuks ettevõtmiseks. On 300 lammast, sadu hektareid hooldatavat maad, turismimajandus, mahepõllundus ja veel mitmeid-setmeid tegemisi.

Madis Tiik tunnistab, et tal endal on kasulikum teha palgatööd ja sellest saadava rahaga talu arendada. Vaja oleks sellist tublit sulast, kes majandaks talus sellest vaatevinklist, nagu oleks see tema oma, ja suudaks oma peaga mõtelda. Mitte ainult järgida peremehe antud nimekirja töödest, mis tegemist vajavad.

Palka pakub Andruse talu sulasele 800 eurot, mis Tiigi sõnul on Saaremaal täiesti korralik teenistus. Kuid see ei ole ka lõplik, läbirääkimiste varu on täitsa olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles