Kontrollitud auto osutus üleöö varastatuks (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikebussi tuli enne ülevaatust kõvasti kõpitseda.
Väikebussi tuli enne ülevaatust kõvasti kõpitseda. Foto: SCANPIX

Väikebuss Ford Econoline paistis igati korras olevat – maanteeameti e-teeninduses tehtud sõiduki taustakontroll näitas, et auto on  n-ö puhas, Eestis oli see juba alates 2010. aastast, läbinud ülevaatuse ja eelmise omaniku kinnitusel käinud ka üle Eesti-Vene piiri, kus auto dokumente samuti kontrolliti. Ootamatult selgus, et  sõiduk on justkui varastatud.

«Buss ei olnud ostes sõidukorras ja seetõttu oli ta mõnda aega arvelt maas,» rääkis Rainer ajalehele Kuulutaja. Mees vahetas ise käigukasti ja kõpitses bussi ülevaatuskõlblikuks, tegi sellele kindlustuse ja läks ülevaatusele, et seejärel buss taas arvele võtta. Seal aga selgus, et vähemalt andmebaasi arvates on buss varastatud.

Kui aga kõnealuse Ford Econoline numbrimärk ja VIN-kood sisestada maanteeameti e-teeninduse taustakontrolli, on bussiga tänase päevani kõik justkui korras.

«Selle sõiduki registreerimisel ja varasematel ülevaatustel käimistel ei saanudki probleemi tekkida, sest info sõiduki varguse kohta on andmebaasis alates 27.01.2014,» selgitas maanteeameti sõidukite registriosakonna peaspetsialist Sulev Vill. «Praegu tegeletakse selgitamisega, miks info varguse kohta on laekunud neli aastat pärast sõiduki Eestis registreerimist.»

Pikemalt loe selle segaduse kohta Kuulutajast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles