Karm kord jätab välismaalased Eestis lotopiletita (5)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopileti ostmisel tuleb nüüd näidata dokumenti.
Lotopileti ostmisel tuleb nüüd näidata dokumenti. Foto: Sander Ilvest

Kui aasta alguses kehtima hakanud karm kord teeb eestlastele lihtsalt tuska, sest lotopileti ostmisel tuleb dokumenti näidata, siis välismaalased jätab see suisa tühjade pihkudega.

«Saaremaal suvitav soomlane ei saa tõepoolest enam osta endale Eestist arvloterii lotopiletit - ei kauplusest ega internetist,» ütles Eesti Loto turundusdirektor Annely Luikmel. Ta lisas, et lotohuviline soomlane saab soetada endale Soome lotofirma veebist arvloto pileti või siis Eesti kohaliku kiirloto pileti.

«See, et veebis saavad mängida vaid sama riigi isikukoodi ja pangakontot omavad isikud, on laiemalt levinud põhimõte,» kinnitas Luikmel.

«Eesti Loto arvloteriisid saavad osta kõik, kellel on Eesti Vabariigi isikukood, sh välismaalased, kellel on kehtiv Eesti elamisluba või elamisõigus,» selgitas lotofirma turundusdirektor. Lotopileti ostmiseks peab mängija esitama kehtiva isikut tõendava dokumendi, millel on isiku foto ja Eesti isikukood. Lotoostul aktsepteeritakse nii elamisloakaarti, ajutist reisidokumenti kui ka välismaalase passi.

Ainult registreeritud mängijad (s.o kliendikaardi omanikud) saavad arvlotot osta Norras ja Rootsis. «Kuid jään vastuse võlgu, kas kliendiks saamise eeltingimuseks on kohaliku isikukoodi olemasolu või mitte,» lisas Luikmel.

Kui eelmise aasta sügisel ennustas lotofirma, et isikutuvastamise nõue kahandab neljandiku võrra piletite müüki, siis veebruari lõpu seisuga on arvloterii müük 0,3 protsenti väiksem kui 2015. aasta samal perioodil. «Osa lotomängijaid on lotoostukanalina hakanud eelistama internetti - lotomüük elektroonilistes kanalites on aasta varasemaga kasvanud 16,6 protsenti,» ütles Luikmel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles