Saaremaal tuleb napsu ostes kõigil dokumenti näidata (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised kleebised pannakse Kuressaares välja.
Sellised kleebised pannakse Kuressaares välja. Foto: Kuressaare linnavalitsus

Kuressaare linnavalitsuse ja kohalike ettevõtjate koostöös on alates märtsi lõpust kauplustes, tanklates, toitlustuskohtades ja ööklubides üleval infosildid ja kleebised, mis kutsuvad üles alkoholi ostes dokumenti näitama.

Sõnumiga «Soovid osta alkoholi? Aitäh, et näitad dokumenti!» juhitakse tähelepanu sellele, et alaealistel on alkoholi tarbimine keelatud ja müüjatel on õigus küsida ostjalt isikut tõendavat dokumenti, kirjutab Meie Maa. Vastava kleebise on üles pannud juba 30 ettevõtet.

Aastatel 2014–2016 Kuressaares alkoholi müüvates kohtades läbi viidud vaatluste käigus on selgunud, et kõik müüjad ja teenindajad ei küsi alkoholi osta soovivatelt noortelt vanust tõendavat dokumenti. Noorte enda hinnangul on Kuressaares alkoholi lihtne kätte saada ja suur osa alaealistest kooliõpilastest kinnitab, et neile on alkohoolseid jooke müüdud.

Kohaliku alkoholipoliitika pilootprojekti eesmärk on vähendada Kuressaares alkoholi kättesaadavust, alaealiste alkoholitarvitamist ja sellega seotud kahjusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles