Riik soovib leida toidupangale lisaraha (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik soovib leida toidupangale järgmisest aastast lisaraha.
Riik soovib leida toidupangale järgmisest aastast lisaraha. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaalministeerium ja Eesti Toidupank arutasid koostööd ja lepiti kokku, et toidupank esitab ministeeriumile selge tegevusplaani koos eelarvega, mis on aluseks toetuse saamisel.

«Toidupanga tegevus on väga oluline ja seda tuleb toetada, seega otsib riik otsib võimalust leida toidupangale alates tulevast aastast lisarahastus,» ütles sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Ta lisas, et samas tuleb iga toetuse puhul arvestada, et seda rahastab maksumaksja ning raha kasutamine peab olema läbipaistev. «Ka mullu septembris toimunud kohtumisel rõhutasime toidupanga esindajatele eelarve vajalikkust,» märkis Tsahkna.

Tänavu on toidupangale EL toiduabi jagamise kuludeks kavandatud 69 000 eurot. Lisaks soovib toidupank saada lisarahastust oma püsikuludele, mille vajaduse määramiseks ootab ministeerium toidupangalt tegevusplaani koos täpse eelarvega.

2015. aastal eraldas ministeerium toidupangale EL toiduabi jagamiseks 64 134 eurot, millele lisandus riigieelarveline toetus 39 794 eurot.

Toiduabi jagamist koordineerib sotsiaalministeerium alates 2015. aastast. Toiduabi rahastatakse EL abifondist kuni 85 protsenti ning Eestil on aastani 2020 toiduabi jagamiseks kokku umbes 8,9 miljonit eurot. Sellest suurima osa moodustab toidu ostmine ja transport, mille korraldab sotsiaalministeerium läbi teiste lepingupartnerite.

Mullu sai toidupank EL toiduabi jagamiseks ja tegevuskuludeks riigilt toetusena üle 103 000 euro. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles