Katse: paari agaga imemasin

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse jõudis müügile maailmas väidetavalt ainulaadne pesumasin, kuhu võib pesemise ajal riideid juurde lisada, ilma et oleks ohtu elamine veega üle ujutada. Kui tõhus selline imemasin on, käisime hindamas kotitäie musta pesuga.

«See pesu on liiga must,» oli Samsungi tooteekspert Madis Einpalu esimene kommentaar, kui ma musta pesu kotiga saabusin esimese eestlasena Samsungi uut masinat katsetama. Ta selgitas, et ohutuse kaalutustel saab pesu lisada masinasse vaid 50-kraadist vett nõudva pesuprogrammi ajal. Puhastamiseks valitud valged riided olid aga korralikult plekke täis ja vajaksid pigem 60-kraadilist pesu.

Et tulemus oleks paremini hinnatav, läksid sokid pessu numbrite järjekorras.
Et tulemus oleks paremini hinnatav, läksid sokid pessu numbrite järjekorras. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Nimelt sai justnimelt katse jaoks kaks paari spordisokke  põhjalikult mustaks kantud, lisaks olid seal peal mulla ja kevadise muru plekid. Pesemiseks oli kaasas ka  kaks tuttuut poistesärki, millele oli kujuteldav sodikäpp peale ajanud soja- ja tomatikastest, kohvikeefiri, toiduõli, vaarikamoosi ning kõige tipuks ka markeriga jutid peale teinud.

Ka minu kaasa võetud ja tänapäeval väga laialdaselt kasutatavat pesugeelipadjakest ei soovitanud Einpalu masinasse panna, sest uus masin kasutab tehnoloogiat, mis tavapärase vee ja pesuaine segule lööb õhku sisse. Väidetavalt imendub selline segu riietesse paremini.

Suuremaid esemeid tuli masinasse asetada käega kaasa aidates.
Suuremaid esemeid tuli masinasse asetada käega kaasa aidates. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Esmalt läks masinasse üks sokk, kümne minuti pärast lisasime n-ö kogemata maha ununenud soki. «Kui panna asju juurde esimese 10-15 minuti jooksul, siis 90-protsendise tõenäosusega on see sokk sama puhas, kui kohe masinas olnud paariline,» lubas Einpalu. 20 minutit pärast pesutsükli algust lisasime veel ühe soki ja proovisime, kas lisaks sokkidele saab juurde panna ka suuremaid asju nagu näiteks padjapüüre ja saunalinu. Pool tundi hiljem lisasime veel ühe räpase soki, mille pesuaeg jäi seetõttu üsna napiks – u kaheksa minutit. Sulnis muusika andis teada pesutsükli lõppemisest. Kas meloodiat ka vahetada saab, ei osanud Samsungi esindaja öelda. Kui puhtaks asjad said, näeb videost.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et pesu pesta see masin oskab ja lehesabas nähtud reklaam ei valetanud – sokke saab tõesti juurde panna. Paar küsitavust on kogu asja juures siiski. Kui loodusesõbrad soovitavad tänapäeval pesu pesta võimalikult madalal temperatuuril, siis see sokkide lisamisfunktsioon võiks olla lubatud ka 60-kraadise pesu puhul, sest valgeid spordisokke leidub Eestis ohtrasti. Ühte Mustamäe paneelmajja see masin ilmselt ära ka ei mahu, aga tootja kinnitusel on väiksemaid masinaid nende valikus küll, ainult sokke sina pesu ajal lisada ei saa.

Muide, Samsungi kinnitusel saab seda masinat mobiili teel juhtida ehk anda talle käsklus tööle hakata, ka saadab masin mobiili teel infot, kui kaugele pesemisega on jõutud ja kui on soov, siis ka tuletab meelde pesu kuivama panna. Selleks ei pea olema Samsungi nutitelefoni omanik, vastav rakendus toimivat ka kõigis teistes telefonides, isegi iPhone'is.

Vasakul on kõige kauem pesus olnud sokk, paremal servas oleva pesemisaeg  piirdus kaheksa minutiga.
Vasakul on kõige kauem pesus olnud sokk, paremal servas oleva pesemisaeg  piirdus kaheksa minutiga. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles