Tööinspektsioon: kõige rohkem õnnetusi juhtub metallitööstuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu sõnul juhtub Eestis tervikuna enim õnnetusi metallitööstuses.

«Eestis tervikuna juhtub enim õnnetusi metallitööstuses ning peamiseks riskigrupiks on noored mehed ja alla üheaastase tööstaažiga töötajad,» sõnas Maripuu infopäeval, kus räägiti töökeskkonna olukorrast riigis.

Näiteks Põlvamaal on enim tööõnnetusi viimastel aastatel juhtunud puidutööstuses ja jõustruktuurides. Kokku on maakonnas aastatel 2011-2015 registreeritud 302 tööõnnetust ning surmaga on neist lõppenud kaks.

Mullu registreeriti Eestis üle 4700 tööõnnetuse, mis on üle kahe korra rohkem kui 1990-ndate keskel. «Vahe tuleneb sellest, et tollal anti tööõnnetustest kordades vähem teada,» ütles Maripuu. Ta lisas, et ka praeguses statistikas ei kajastu kõik tööõnnetused. Vähenenud on surmaga lõppenud tööõnnetused. Kui 1995. aastal registreeriti neid 61, siis eelmisel aastal 16.

Peamiste rikkumistena mainis Maripuu riskianalüüsi ja ohutusjuhendite puudumist ning seda, et töötajaid pole nõuetekohaselt õpetatud.

Eelmisel aastal külastasid tööinspektsiooni inspektorid üle 3800 ettevõtte ning enamikes neist oli töökeskkonnaga asjad korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles