Vabakutseline pelgab haigeks jäämist (1)

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid vabakutselisena tegutsenud Tiina Saar-Veelmaa jagab end praegu tarkvaraarendusfirma Proekspert tööõnnespetsialisti ameti ja vabakutselise töö vahel.
Aastaid vabakutselisena tegutsenud Tiina Saar-Veelmaa jagab end praegu tarkvaraarendusfirma Proekspert tööõnnespetsialisti ameti ja vabakutselise töö vahel. Foto: Liis Treimann

Ehkki vabakutselise elu pakub suuremat vabadust oma töö üle otsustamisel, kaasneb sellega paratamatult suurem ebakindlus tuleviku suhtes ja suur mure haigestumise pärast.

Tööpsühholoog ja karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa töötas ise vabakutselisena aastatel 2005–2011 ning oskab hästi selle staatuse häid ja halbu külgi vaagida. Tol ajal oli tal korraga käsil mitu projekti ja koostöö paljude partneritega. Sellesse aega mahtus nii nõustamist, koolitamist, ajakirja toimetamist, koolitusmaterjalide tegemist kui ka tööotsija saates konsultandina osalemist.

«Mäletan, et algul oli hirm selle ees, kas tuleb piisavalt töid ja tellimusi, mis vajaliku elatise annaksid,» meenutab ta. Näiteks jäävad koolitused vahel ära ning osa projektide maksetähtajad on väga pikad. «See kõik muutis kolme lapsega pere jaoks olemise ebakindlaks. Ühel hetkel aga otsustasin, et mõttetu on selle pärast muretseda, pigem teha tööd nii hästi ja kirglikult, kui suudan, ja küll see siis «poegib» ka uut tööd. Poegiski, aga nii palju, et ühel hetkel põlesin läbi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles