Maratonijooksja esimene saak Osturallilt: Pierre Cardini jope ja hall nõrutussõel

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta oktoobrikuu Osturalli Tallinna Kaubamajas.
Möödunud aasta oktoobrikuu Osturalli Tallinna Kaubamajas. Foto: Mihkel Maripuu

Osturalli esimeste ostjate seas jäi silma 50-aastane maratonijooksja, kes enda sõnul on materiaalne inimene ja rõhub pigem kvaliteedile.

Mõni minut pärast kaubamaja Osturalli algust oli samal mehel juba meesteosakonnast ostetud Bugatti soni ja Pierre Cardini jope selga tõmmatud ning vanad riided roosas Osturalli kilekotis. Nüüd käis ta kodumaailmas ringi halli nõrutussõelaga, mille hiljem ka ära ostis, sõela on mehe sõnul vaja, et tervislikke sööke valmistada.

Kuna orjaelust ehk alluvuses töötamisest sai tal villand, siis tänu oma äsja müüdud korterile saab ta oma hinnangul vähemalt kümme aastat Lõuna-Eestis rahulikku elu nautida ja keskenduda maratonijooksule – praegu ongi mees veel vaid paar päeva pealinnas.

Põhjalik eeltöö oli mehel enne Osturallile asumist tehtud, näiteks juba selga pandud firmajope tulevat müüki ka Stockmanni Hulludel Päevadel, aga seal olevat see kümme eurot kallim. Mees oli küll väga jutukas, aga kuna 13-aastase kogemusega maratonijooksu valdkonnas on kõikidele jooksusõpradele tuttav, siis oma nime ei soostunud ta ütlema.

Naistemaailma ühes otsas sahmisid kolm naist juba kahe Ted Parkeri näidistega rõivariputuspuu kallal, kus oli näha heledates toonides kevadriideid. Kolmest huvilisest sai õige pea kuus – tundus, et see on päris populaarne sektsioon. Igaühel oli midagi üle käevarre visatud ning esimesed asjad olid põrandalegi kukkunud.

Sealtsamast sületäie riideid kaasa haaranud Kati, kes tuli eemärgiga osta endale tähtsündmuseks kleit, sooviski vaadata just näidiskollektsiooni, sest sealt leidvat huvitavaid asju. Hindu ta siiski liialt ei kiitnud. Uut kaupa sai finantsvallas töötav Kati vaatama tulla tänu oma vabale graafikule ka hommikuti.

Sarnaselt Katiga on müügivaldkonnas töötav Urmaski end enne tööaega kaubamaja meesteosakonda kohale ajanud. Teda huvitasid samamoodi näidiskollektsioonid, parajasti Pepe Jeansi omad. «Tulin tegelikult näidiste pärast, sest muidu neid müügis pole. Kui meeldib, ostan ära, aga olen varem Osturallilt ka tühjade kätega lahkunud,» ütles ta.

Suurim sagimine, nagu tavaliselt, toimus naiste kingamaailmas. Klienditeenindaja Ilona oli eeltöö juba kodus ära teinud ning ta teadis täpselt, et läheb poest ära paari uute baleriinadega. Kuna tema tööpäev algas kümnest, plaanis ta veel lasteosakonnast kvaliteetseid sukkpükse minna otsima.

Kodumaailma klienditeenindaja Jekaterina sõnul inimesed varahommikul alles magavad ning suurem tunglemine  ilmselt veel tuleb. Kuna ta on 45 aastat kaubamajas töötanud, siis teab ta hästi, mida oodata. Meestemaailma teenindaja arvas aga, et uudistajaid on rohkem kui varem, siiski saabuvat põhiline ostuaeg alles pärast tööpäeva.

Mõni minut enne kella üheksat, kui Osturalli esimesele päevale stardipauk anti, seisid uudishimulikumad juba kaubamaja tänaval ootel. Täpselt kell üheksa avas turvatöötaja uksed ning läbi aatriumi, kuhu välja pandud raamatud, seadis seesama punt sammud eskalaatorile, mis viis kodumaailma. Vaid üksikud jäid vaatama potte, panne ja nõusid, enamik leidis kiiresti tee riiete ja jalanõude juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles