Kevaditi suureneb perede võlg lasteaedade ees (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedadel on õigus võlgniku last mitte vastu võtta.
Lasteaedadel on õigus võlgniku last mitte vastu võtta. Foto: SCANPIX

Kuigi enamik vanemaid tasub lasteaia kohatasu ja toiduraha õigeks ajaks, jääb tähtajaks Kuressaare linnavalitsusele maksmata kokku tuhandeid eurosid.

«Kevade poole hakkab võlg kogunema ja vahel on selle sees ka mõned natuke suuremad summad,» rääkis Kuressaare linnavalitsuse haridusnõunik Õilme Salumäe Saarte Häälele.

Salumäe sõnul jääb enamiku lapsevanemate võlg ühe kuu arve piiresse ning suur osa neist tasub oma võlgnevuse viis kuni kümme päeva pärast maksetähtaega.

Ristiku lasteaia direktor Monika Talistu tõdes hoolekogule saadetud kirjas, et märtsis kahjuks ühtki võlavaba rühma ei olnud. «Enamik neist võlgadest on seotud siiski sellega, et oma arveid ei maksta ära tähtajaks, 24. kuupäevaks, vaid tehakse seda hiljem,» rääkis Talistu.

Direktori sõnul on peaaegu tekkinud ka selliseid olukordi, kus laps tuleks vanemate võlgnevuste tõttu lasteaia nimekirjast välja arvata. «Ükski laps pole lasteaiakohast ilma siiski jäänud,» kinnitas Talistu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles