Raskesti ligipääsetav tankla teeb autojuhtidele tuska (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuusalu aleviku kõrval Tallinna-Narva maantee viaduktil asub Alexela tankla, mis paikneb kohalikust kirikust 450 meetri kaugusel, kuid milleni autoga pääsemiseks peab läbima ligi kaheksa kilomeetrit.

Alexela tanklani pääseb vaid mööda Tallinna-Narva maanteed, kirjutab Harju Elu. «Need, kes tulevad alevikust, ei pääse tanklasse. Sinna ei pääse ka need, kes tulevad Narva poolt,» kirjeldas olukorda kohalik.

Alevikust tanklasse pääsemiseks peab sõitma ligi neli kilomeetrit Kiidu, kus teha ümberpööre ja sealt neli kilomeetrit tagasi sõitma. «Palju lihtsam oleks, et nii Narva poolt kui ka Kuusalu aleviku poolt tulijatel oleks tee, mis viib rambilt otse Alexela tanklasse,» ütles kohalik elanik. Sellist lahendust aga ei luba maanteeamet, sest siis halveneks liiklusohutus.

Täna otsivad inimesed tanklasse otseteid, tekitades maanteel liiklusohtlikke olukordi. «Tegelikult sõidetakse nii, et Narva poolt tullakse tanklasse üle muru - see on levinum viis. Teise võimalusena tagurdatakse mööda maanteed tanklasse,» seletas anonüümne allikas.

Kuusalu vald on pidanud läbirääkimisi Alexela esindajatega, kes samuti tunnistavad probleemi ja on otsinud lahendusi. «Oleme võimalusi otsinud nii maanteeameti kui vallaga läbi rääkides, kuid ühtegi majanduslikult mõistlikku lahendust ei ole selle aja jooksul esile kerkinud. Senine parim lahendus oli projekt, kus Alexela tankla oleks kerkinud Kuusalu Grossi poe parklasse, ent paraku ei olnud sellest huvitatud kohalikud elanikud,» rääkis Alexela Group OÜ kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste.

Ka maanteeameti planeeringute osakonna juhataja Andres Urm tõdes, et  lähtuvalt tankla asukohast ei ole leitud liiklusohutuid ning kasutusmugavust tagavaid lahendusi, kuid maanteeamet plaanib teha liiklussõlme ohutuse parandamiseks vajalikke investeeringuid nii sel kui järgneval aastal.

«Peamiselt on liiklusohutuse parandamiseks kavas paigaldada piirdeid, mis vähendaksid ka võimalust liiklusohtlike manöövrite sooritamiseks, mis on piirkonnas sage tegevus,» sõnas Urm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles