Tasub teada: kuidas hämaras telefoniga profipilte teha? (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne pildistama asumist tasuks objektiiv puhtaks teha.
Enne pildistama asumist tasuks objektiiv puhtaks teha. Foto: Jake Farra

Telefoniga pildistamine on lihtne ja igapäevane. Kahjuks aga ei pruugi telefoniga tehtud pilt alati õnnestuda, eriti kui pilti tuleb teha hämaras.

Käes on aeg, kui päevad lähevad järjest pikemaks ning pikeneb ka meie õuesviibimise aeg, mis toob õhtutundidel hämardudes meie silme ette vapustavaid vaatepilte. Kuidas ikkagi kasutada nutitelefoni kaamerat maksimaalselt ära, et saada ka hämarates oludes parim tulemus? Alljärgnevalt jagab fotograaf Jake Ferra lugejatega oma kogemusi kuidas telefoniga hämaras pilti teha.

1. nipp: objektiiv puhtaks!

Esiteks on oluline eelkõige kaamera puhtus. Kui üks hetk avastad, et pildile jäävad mustad täpid, siis keera telefon teistpidi ja vaata, et objektiiv ikka puhas oleks. Isegi väike mustus kaameral võib kvaliteeti alla viia.

2. nipp: väldi zoomi!

Pildistamisel ära kasuta digitaalset zoomi, vaid kasuta selleks oma jalgu. Astudes paar sammu edasi tagasi saavutad sama kompositsiooni, kuid ei kaota kvaliteedis.

3. nipp: hoia telefon stabiilne!

See on üks olulisimaid punkte kaameraga hämaras pildistamises. Keerulistes valgusoludes tuleb kindlasti hoida oma telefon stabiilne. Kasuta kahte kätt, või veel parem: toeta telefon millelegi kindlale – olgu selleks siis statiiv, trepi käsipuu või muu alus.

4. nipp: kasuta taimerit!

Et stabiilsust veelgi suurendada, kasuta pildistamisel taimerit. Seda kasutades ei pea pildi tegemise jaoks ühtegi nuppu vajutama – telefon teeb ise pildi, ilma et sa ise peaksid midagi tegema. See annab sulle võimaluse tagada maksimaalne stabiilsus.

5. nipp: kasuta välku!

Kui valgust ei ole piisavalt, siis kasuta välku. Eriti hea on see portreede puhul, kui kõik muu on pimedusse mattunud.

6. nipp: kasuta fokusseerimisfunktsiooni!

Pildistamine pimedas on uue fokusseerimissüsteemi abil äärmiselt kiire.

7. nipp: tee pilt mustvalgeks!

Pimedas pildistades, eriti linnas, võib olla väga palju erinevate toonidega valgusallikaid. Kui sulle tundub, et pilt jääb seetõttu liiga kirjuks, siis keera pilt mustvalgeks. Nii on tihtipeale foto visuaalselt palju tugevam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles