Tartu Ringtee Selveri saia-leiva lett pühiti eile õhtul puhtaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Eile õhtul kell 21 polnud Tartu Ringtee Selveri leiva-saialetis enam midagi müüa – pole teada, kas inimesed ostavad euro tuleku hirmus kodused riiulid täis või ei suuda kaupmehed rahva aastalõpu ostukirge rahuldada.


«Selle poe leiva-saia lett nägi eile õhtul tõepoolest nukker välja, siiras vabandus kõigi klientide ees. Õpime oma vigadest ning loodame, et täna leiavad kunded kõik vajaliku nii pidulauale kui nädalavahetuseks külmkappi,» ütles kaubaketi kõneisik Annika Vilu.

Aastalõpu müük on Selverites üldse hea olnud, aga ainult euro tuleku arvele Vilu seda ei kirjutaks. Viimaste päevade käibed ületavad pea kõigis kauplustes mulluseid aastavahetuse eelseid päevi. Kõige rohkem on müüke kasvatanud Tallinnas Järve ja Kakumäe poed ning mujal Eestis Kerese Narvas ja Krooni Selver Rakveres.

«Kindlasti mängib suuremas toidu varumises rolli euro tulek, aga ka paranenud majandusolud, suurenenud sortiment kauplustes ning kartus uue tormiilma ees,» hindas Vilu.

Sellel nädalal on ostetud palju nii tavapäraseid toiduaineid - piima, hapukoort, mune, leiba ja saia kui ka eksklusiivsemat toidupoolist. Sealiha ostetakse jätkuvalt palju, aga aastavahetuse peolaual konkureerib see forelli, lõhe, ja kalamarjaga, mille müük on hüppeliselt kasvanud.

Puuviljadest ostetakse ülekaalukalt kõige enam klementiine, palju alla ei jää banaan. Alkoholimüük erineb aasta viimasel nädalal tavapärasest paljuski nii markide kui müügikäibe poolest. Eestlane armastab õlut, aga sel nädalal on vahuvein ja viin õllest ette läinud.

Populaarseimad vahuveini margid on Martini Asti, erinevad Törley veinid ja Cinzano Asti, seega eelistab Eesti elanik pigem magusat ja vähem kanget jooki. Populaarseimad viinad on Viru Valge, Laua viin, Torni ja Russki Razmer. Lisaks ostetakse aasta lõpus palju kohvi, juustu ja salatimaterjali.

Eilse päeva müüduimad tooted Selveri ketis olid klementiin, piim, Viru Valge viin, värske forell ja A.Le Coqi õlu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles