Taksofirmad valmistuvad ülitihedaks tööpäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso. Illustreeriv foto.
Takso. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk.

Paljud taksofirmad ei kasuta tänavu uue aasta eel ja järel eritariife, kuid keeruline on öelda, kui kiiresti suudetakse inimesteni jõuda, sest tellimuste hulk ületab tavapärast vähemalt kolmekordselt.

Eritariife pole tänavu kindlasti plaanis Tulika Taksos, Tallinna Taksos, Maksitaksos ja Tartu Taksopargis.

Uusaasta öösel kell 23-7 on eritariif ehk kahekordne tavatariif kasutusel Tartu Linnataksos kui ka Takso 1-s. Firmade juhataja Alo Henno sõnul on põhjuseks stiimul taksojuhile tööle tulemiseks ja tellimuste täitmiseks.

«Töötaja peab ju ka saama topelttasu,» nentis ta.

 AS Tulika Takso juhatuse liige Anne Rebase sõnul sõidavad inimesed pühade ajal rohkem ja kui pühade aega satuvad veel suured lumesajud ja tormid, muutub takso saamine päris problemaatiliseks.

Rebase väitel on selle aasta pühade ajal taksode ootejärjekord olnud kaks tundi ja rohkemgi.

«Hinnanguliselt oskan öelda, et pühade ajal suudame ära teha umbes 20 protsenti potentsiaalsetest tellimustest - tavapäevadel teeme ära praktiliselt kõik tööd,» selgitas ta.

Tartu Taksopargi juhi ja Go Busi arendusdirektori Koger sõnul algab takso saamiseks kõige raskem periood 31. detsembri õhtul kell 20 ja lõpeb alles 1. jaanuari hommikul kell 10.

Henno lisas, et pühade ajal on nõudlus taksode järele kohati kolm korda suurem kui tavaliselt ja kuigi takso tellimine uusaastaöösel pole võimatu, ei pruugi auto saabuda nii kiiresti kui tavaliselt.

«Juhul kui on aega oodata, tuleks sellest informeerida dispetšerit ja auto leitakse,» ütles Henno.

«Olen ise püüdnud korraldada oma aastavahetused nii, et 2-3-tunnine takso-ootamine peomeeleolu ei rikuks ja kahjuks ei ole mul paremat valemit teistelegi soovitada,» täiendas Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles