Eesti tuntuimat õlut hakati tootma täiesti alkoholivabana

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiesti alkoholivaba Premiumi müüakse 0,5 l purgis.
Täiesti alkoholivaba Premiumi müüakse 0,5 l purgis. Foto: A Le Coq

A. Le Coq investeeris 600 000 eurot uude tehnoloogiasse, mis võimaldavad toota absoluutselt alkoholivaba kvaliteetõlut.

Nii Eestis kui ka maailmas enim kasutatav tehnoloogia jätab alkoholivaba õlle sisse siiski teatud koguse alkoholi (keskmiselt 0,2–0,5%), teatas ettevõte.  A. Le Coq Premium 0,0% puhul on aga kasutatud uut Saksa tipptehnoloogiat, mis võimaldab viia alkoholi aurustamise temperatuuri nii madalale, et eraldub kogu alkohol, kuid samas säilib täielikult õlle maitse. 

Kuigi praegu moodustavad alkoholivabad õlled Eesti turul alla kahe protsendi, on see craft-õllede kõrval üks kiiremini kasvavaid tootesegmente nii Eestis kui ka kogu Euroopas. 

Täielikult alkoholivabade õllede järele püsib maailmaturul tugev nõudlus, mis annab A. Le Coq Premium 0,0%-le suure ekspordipotentsiaali. «Meie eesmärgiks on eksportida seda õlut vähemalt 3 miljonit liitrit aastas ja saavutada Eesti alkoholivabade õllede turul vähemalt 40-protsendiline turuosa ning turuliidri positsioon,»  ütles A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop.

Noobi sõnul on ettevõttel plaanis sama tehnoloogia baasil tulevikus välja arendada veel mitu alkoholivaba toodet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles