Hajameelsus tanklas läheb kalliks maksma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinijaam, tankur. Illustreeriv foto.
Bensiinijaam, tankur. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Tankimispüstoli paaki unustamise juhtumid on Eestis igapäevased ning ühe juhtumi eest hüvitab kindlustusselts tanklale keskeltläbi 650 eurot.

«Üldjuhul rikub tankimispüstoliga minema sõitmine katkeklapi, mille vahetus jääb alla tuhande euro,» ütles If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibus. Ta lisas, et on olnud ka juhtumeid, kus välja tuleb vahetada kogu tankur ning siis võib kahjusumma ulatuda ka 10 000 euroni. Kindlustusselts käsitleb seda liikluskindlustuse juhtumina ning hüvitab tanklale enda kliendi tekitatud kahjud.

Kiibuse sõnul on tankimispüstol paagis sõidu alustamine väga ohtlik lähedal olevatele inimestele, kuna kütusevoolik tõmmatakse enne selle purunemist väga suure pinge alla. «Kuuldavasti ei ole osades riikides võimalik tankimispüstolit just selle ohu tõttu lukustada,» ütles ta.

Kiibus soovitas enne tanklast liikuma hakkamist kontrollida küljepeeglist, ega tankimispüstol paaki pole ununenud.  

Eesti Liikluskindlustuse Fondi andmetel registreeriti eelmisel aastal Eestis kokku 718 juhtumit, kus sõidukiga vigastati kütusetankurit. Tänavu on selliseid juhtumeid registreeritud 119.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles