Koolilõuna toetuse tõus mitmekesistaks koolilaste menüüd

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem eelarve võimaldaks pöörata rohkem tähelepanu erisoovidele, mis viiksid koolimenüü täiesti uuele tasemele.
Suurem eelarve võimaldaks pöörata rohkem tähelepanu erisoovidele, mis viiksid koolimenüü täiesti uuele tasemele. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Koolilõuna on paljudele lastele päeva ainukene soe eine. Riigikogus on algatatud eelnõu koolilõuna toetuse tõstmiseks.

«Koolilõuna on paljude Eesti laste päevas ainus korralik soe eine, mistõttu on ülioluline, et see oleks toitev, kvaliteetne, maitsev ja päevast päeva ka mitmekesine. Tänase 78-sendise koolilõuna toetuse juures on seda tegelikult väga raske saavutada,» tõdes Daily kaubamärgi all koolilõunat pakkuv Baltic Restaurants tegevdirektor Riina Eisler.

Eisleri sõnul on koolilõuna toetus püsinud alates 2013. aastast muutumatuna, samas kui palgasurve koolisööklates on sarnaselt kõikide teiste ettevõtetega jõudsalt kasvanud.

«Me soovime, et riik seisaks hea selle eest, et kõikjal Eesti lasteasutuste köökides valmistaks kvaliteetset, igal päeval erilist elamust pakkuvat lõunat motiveeritud ja ametlikku töötasu saavad köögitöötajad ning et kitsikus ei tekitaks kellelegi kiusatust niigi haavatava personali töötasusid ümbrikusse suunata,» lisas ta.

Eisleri hinnangul on nende poolt pakutav koolide lõunasöök kvaliteetne ning lapsed ja koolipersonal on toiduga rahul. Samas võimaldaks suurem eelarve pöörata rohkem tähelepanu erisoovidele, mis viiksid koolimenüü täiesti uuele tasemele.

«Kasutame juba täna kodumaist köögivilja, mahla, piimatooteid, mune, jahutatud veise- ja sealiha ning meie menüüstandardid välistavad igasuguste maitsetugevdajaid ja soola sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide kasutamise. Aga näeme palju ruumi kvaliteedi jätkuvaks parandamiseks – pakume juba täna mitmetes koolides osaliselt mahetoodangust valmistatud koolilõunat, kuid see üha kasvav trend eeldaks kindlasti tänasest suuremat panust nii lapsevanematelt kui ka riigilt,» rääkis ettevõtte juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles