Postipaki kaal vähenes teel USAst Eestisse

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisimisel kaotas pakk üle kilo kaalu.
Reisimisel kaotas pakk üle kilo kaalu. Foto: Lugejakiri

USAst saadetud pakile oli lähtepunktis märgitud üks kaal, kuid Eestisse jõudes oli paki kaalunumber üle kilo võrra vähenenud.

Postimehele kirjutas murelik lugeja, kes ootas pakki USAst. Paki kätte saamisel ilmnes, et USAs oli märgitud paki kaaluks 8,20 kg, Eestis aga 7,05 kg. Samuti leidis ta, et kuigi pakk jõudis Eestisse 29.01, sai tema paki kätte alles 5.02.

Omniva kommunikatsioonispetsialisti Mattias Kaivi sõnul jõudis pakk Eestisse siiski 31.01. «29.01 on pakk registreeritud Ameerika Ühendriikides Eesti poole suunduvate pakkide hulka. Tihti tekitab segadust aga see, et erinevad jälgimissüsteemid loevad seda juba ekspordina väljumist ootavat pakki Eestisse jõudnuks.»

Paki kaaluvahet oskab Kaiv seletada vale algkaaluga. «Kuna saadetisel fikseeriti kaaluvahe juba kohe meie sorteerimiskeskusesse jõudes, siis pole kaalumuutusel Eesti-sisese pakikäsitlusega seost.»

Ühe võimalusena näeb Kaiv, et paki sisu võis olla muudetud ka mõnes varem läbitud riigis. «Kuid kuna aktis seisab ka see, et pakend on korras, siis on tõenäolisem, et viga tehti esmasel kaalumisel.»

Kaivi sõnul vormistatakse paki avamise kohta akt, kui see on mõne tolliasutuse poolt tehtud. Akt pannakse pakiga kaasa.

«Kuna tegemist oli standardpakiga, siis oli paki kättesaamise aeg (5.02) üsna tavaline,» kommenteeris Kaiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles