Suhkru hind tõuseb veebruarist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur.
Suhkur. Foto: Toomas Huik

Suhkru hind tõuseb paljudes kauplustes tõenäoliselt veebruarist, sest hulgimüüjad on hinnatõusust jaekettidele juba teada andnud.

Prisma peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainas ütles, et tarnija on tänaseks teatanud suhkru hinna tõstmisest veebruarist 13,5 protsenti. Kui palju kallineb suhkur kauplustes, pole kaubakett veel otsustanud.

«Oleme paljude kaupade osas, nagu näiteks piim ja juust, võtnud hinnatõusu enda kanda, kuid seda ei saa teha lõputult, sest peame oma hädavajalikud kulutused katma,» lausus Lainas.

Ka Rimi teatas, et on saanud suhkru tarnijalt hinnatõusu teate ja peab praegu läbirääkimisi uue hinna suuruse ja kehtivusaja suhtes. Praegu on Rimi ja Säästumarketite kauplustes suhkru müük ettevõtte kommunikatsiooni osakonna teatel tavapärasel tasemel ja mingit ostubuumi veel märgata ei ole, ehkki Postimehe lugejad on seda väitnud.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas samuti, et mingit paanikat ei ole, kuid tarnijad on teatanud keskmiselt 10 protsendi suurusest hinnatõusust. «Meie müüme oma suhkrut nimega Optima Linija, mis tuleb Leedu kaudu ja selle hinda, mis on kroonides 11.50 (0.73 eurot) kilo, me esialgu tõsta ei kavatse,» lubas ta.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu ütles, et suhkru hind on ebastabiilne, sest seda ostetakse börsilt ja kui suhkrut on turul palju, siis hind langeb ja vastupidi. Hetkel on varud Euroopas tema sõnul tagasihoidlikud ja see võib tähendada hinnatõusu lähitulevikus. Selveritest osteti täna suhkrut tavapäraselt, varude soetamist märgata ei olnud.

Pea kõik poeketid müüvad praegu eri nimedega odavamat suhkrut enam-vähem sama hinnaga. See on üks neist hindadest, mida jälgitakse vastakuti kiivalt, nagu ka näiteks piima ja leiva-saia hindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles