Tööinspektsioon tuvastas metallitööstuses 63 inimelu ohustavat rikkumist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Saku Metalli tööline.
Pildil Saku Metalli tööline. Foto: Laura Oks

Eelmisel aastal hukkus metallitööstuses tööõnnetuse tagajärjel kaks töötajat ning oht töötajate tervisele on valdkonnas suur, mistõttu viis tööinspektsioon läbi sihtkontrolli 31 metallitööstuse ettevõttes.

Tööinspektorid kontrollisid 31 ettevõtet ning kaheksas neist ei tuvastatud ühtegi puudust, teatas tööinspektsioon. Seevastu 23 ettevõttes tuvastati 63 rikkumist. Nõuetele ei vastanud tõsteseadmed, puudusid töövahendite ohutust tagavad seadised või ei kontrollitud nende korrasolu. Mitmel puhul oli koostamata ohutusjuhend, paigaldamata olid ohutusmärgid või ei vastanud nõuetele liikumisteed.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul sooviti sihtkontrolliga pöörata tähelepanu tõstevahendite ohutusele ja ennetada nendega seotud tööõnnetusi.

«Metallitööstus on kõrge ohuhinnanguga valdkond, sest tööd tuleb teha masinate ja seadmetega. Kui need pole korras või töötaja satub nende ohualasse, võivad tervisekahjustused olla rasked,» rõhutas ta. Ohutuks ja töötajate tervist säästvaks töötamiseks tuleb masinate ja seadmete korrasolu pidevalt kontrollida ning töötajaid põhjalikult juhendada ja välja õpetada.

Viimastel aastatel on Oja sõnul juhtunud mitmeid kurvalt lõppenud õnnetusi just tõsteseadmete rikkisoleku või vale kasutuse tõttu. Seetõttu pööras tööinspektsioon sihtkontrollis erilist tähelepanu just sellele tööprotsessi osale.

Eelmisel aastal registreeriti 4774 tööõnnetust, neist 533 juhtus õnnetusi metallitööstuse vallas. Metallitööstus on üks valdkondadest, kus on töötajatel kõige suurem oht saada tööga seotud tervisekahjustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles