Kuidas saada päeva eelarve kontrolli alla?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pocopay

On lihtne ülehinnata oma tulusid ja alahinnata oma kulusid. Palgapäeval tundub kontol olev  number rõõmustavalt suur, kuid kui summast võtta maha kõik kohustused ja jagada järelejääv järgmise palgapäevani kuluva päevade arvuga, võib tulemus olla kainestav. Õnneks on olemas nutikad lahendused, mis pakuvad üha paremaid viise oma igapäevaste kulutuste juhtimiseks – näiteks igapäevase eelarve näidik või rahapäevik.

Internetis ringi vaadates leiab näiteks rakenduse nimega Mondo, mis küll beetateenusena pakub nii eelarvenäidikut kui ka muid huvitavaid lisateenuseid - näiteks proovib Mondo kohe aimata, kus ja mis laadi kulutusi kasutaja on teinud ning koostab selle põhjal ülevaate sellest, palju on kulunud toidule, riietele, meelelahutusele ja muule.

Või võtame USA päritolu panga simple.com, mis laias laastus ütleb kasutajale, palju ta tegelikult võib raha kulutada võib ning lisab palju inimlikke ja sotsiaalseid lahendusid igapäevapanganduse teenustele. Kahjuks ei ühildu välismaised teenused tavaliselt Eesti süsteemidega ning seetõttu tuleb ülevaate saamiseks hulka tööd ise teha - tulud ja kulud pidevalt ja täpselt ise sisse kanda.

Need, kellele ühest näidikust ei piisa ning kes tahaks veeta pikemalt aega numbrite seltsis, võivad  proovida SEB panga rahapäevikut või Swedbanki rahaplaneerijat. Sellised lahendused sobivad väga hästi raamatupidajakalduvustega inimestele, kes tunnevad ennast kodus Exceli tabelite ja diagrammidega.

Neile, kes ei jaksa iga rida tabelisse ajada, tasub uurida eestimaist mobiilipangandust Pocopay. Päeva eelarve on tehtud ülilihtsaks ja selle põhjal näed kohe, palju oleks mõistlik päevas kulutada, et väljaminekud üle pea ei kasvaks.

Uue Eesti makseasutuse Pocopay nutitelefoni rakendusse sisenedes on päeva eelarve kohe nähtaval kohal, kuid tänu heale kasutajaliidesele  ei sega see muid tegevusi. Nii muutub meeldetuletus stressivabaks ning impulsiivsed valearvestused ei juhi enam sinu rahaasju. Üks rahaasjade eduka korraldamise peamisi takistusi ongi see, et endale antud lubatustest ja piiridest kinnipidamine on raske, eriti kui ei ole rahaasjadest täpset ülevaadet. Hea lihtne lahendus võib seega teha igaühest oma rahaasjades nutikama inimese.

Foto: Pocopay

Eelarvenäidikud ja rahaplaneerijad nutipangas on lihtsad, kuid nad võivad kokku hoida palju raha. Alusta täna!

Uuri täpsemalt Pocopay võimalusi külastades www.pocopay.com ja laadides alla rakenduse App Store'ist või Google Playst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles