Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaa Felixile 1100 tonni kurki

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel on mõistlik kurki ka niisama krõmpsutada, sest see koosneb 90 protsenti veest ja kompenseerib palavusest tekkivat veekaotust.
Suvel on mõistlik kurki ka niisama krõmpsutada, sest see koosneb 90 protsenti veest ja kompenseerib palavusest tekkivat veekaotust. Foto: Põltsamaa Felix

Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Põltsamaa Felix sõlmis lepingud kümne pikaajalise kodumaise kurgikasvatajaga, kellelt ostab sellel kurgihooajal ühtekokku ligi 1100 tonni kurki.

Põltsamaa Felix sõlmis sellel nädalal tarnelepingud oma kümne pikaajalise Eesti kurgikasvatajaga Viljandi-, Pärnu-, Rapla-, Võru- ja Virumaalt ning jagas oma partneritele kasvatamiseks vajaliku koguse kurgiseemneid. Tootmine algab kohe pärast jaanipäeva ning kestab septembri alguseni.

«Põltsamaal valmistatud kurgi- ja köögiviljahoidised on Eestis hinnatud kaup nii tarbijate kui ka toiduspetsialistide seas – seda tõestavad mitte ainult müüginumbrid, vaid ka mitmed auhinnad meie hoidistele Eesti Parima Toiduaine konkursil,» ütles AS Põltsamaa Felix turundusdirektor Marek Viilol.

Põltsamaa Felix sõlmib oma pikaajalistest koostööpartneritest talunikega lepingud ja annab neile kasvatamiseks spetsiaalse sordi kurgiseemneid iga aasta kevadel – nii tagatakse tootmise jaoks vajalik ja piisav kogus parimaid eestimaiseid kurke.

Kõikidele Põltsamaa kurgihoidistele läheb peale ka uus kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel kasutusele eelmise aasta sügisel. Uue kaane edu kinnitab ka ligi kolmandiku kasvanud köögiviljahoidiste müük Eesti turul.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles