Nordica loobus lennuliini avamisest (2)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti lennufirma Nordica sulges vähese nõudluse tõttu Edinburgh' liini, kuid koostöös Adria Airwaysiga on müünud käesolevaks aastaks kokku märkimisväärse hulga lennupileteid.

Reisija Erik sai mõni päev tagasi lennufirmalt Nordicalt teate, et reis, mis oli tal broneeritud 11 juuli Edinburgh-Tallinn ja tagasi 3. august Tallinn- Edinburgh, jääb ära. Mees kahtlustas, et tegelikkuses kaotatakse liin üldse ära.

«Täname, et olete ostnud pileti Nordica/Adria Airwaysi Edinburghi liinile! Paraku oleme sunnitud madala nõudluse tõttu Teie poolt valitud Edinburgh' lennud tühistama. Palume seetõttu siiralt vabandust. Viime Teid aga sihtkohta oma koostööpartnerite abil läbi alternatiivsete lennuvõimaluste,» teatas Nordica reisijale.

Lennufirma kinnitas, et pärast tõsist kaalumist otsustas ettevõtte juhtkond antud liini mai lõpus mitte käivitada. «Rahvusliku lennufirmana teenindame Eesti inimeste huve ja esimene suurem Nordica piletimüügikampaania näitas, et Edinburghi otseühendus ei leidnud turul toetust ja on seetõttu mõistlik tagasihoidliku huvi tõttu avamata jätta. Keskendume selle arvelt teistesse meie inimeste jaoks oluliseks kujunenud Euroopa sihtkohtadesse lendamisele,» kommenteeris otsust Nordica juhatuse liige Erik Sakkov lisas, et kõigi Edinburgh' pileti ostnute eest hoolitsetakse hästi.

Nordica on müünud üle 150 000 lennupileti

Aasta esimestel kuudel, jaanuarist aprillini on teenindatud ligi 82 000 reisijat kokku pea 2 500-l lennul. Aasta lõpuni on ette broneeritud ligi 70 000 piletit. Rekordarv pileteid müüdi möödunud nädalal toimunud «Eesti moodi Euroopasse» kevadkampaania raames, mil piletimüük kasvas võrreldes tavapärase nädalaga pea poole võrra.

Eesti inimeste huvi Nordicaga lendamise vastu on siiski jätkuvalt suur. «See on selge märk sellest, et päris oma lennufirmat on Eestile vaja. Selle suurim väärtus seisneb ärilise, diplomaatilise ja poliitilise reisijaliikluse teenindamises ning siia sissetuleva turismi genereerimises,» ütles Sakkov, kes tänab seetõttu kõiki reisijaid.

Populaarseimateks Nordica otselendude sihtkohtadeks on Amsterdam ja Stockholm ning palju tuntakse huvi hooajaliste Spliti ja Nice'i lendude vastu. Atraktiivse sihtpunktina tõmbab paljude reisijate tähelepanu ka Odessa.

Nordica korraldab koostöös Adria Airwaysiga käesoleval suvehooajal lende kokku 15 eri sihtkohta Euroopas. Liinivõrgustikku kuuluvad suvised Pariis, Nice, Split, Rijeka ja Odessa ning aastaringsed Amsterdam, Berliin, Brüssel, Kiiev, München, Oslo, Stockholm, Trondheim, Viin ja Vilnius. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles