Ümberkukkunud Ikea kummut põhjustas veel ühe lapse surma (5)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea Malm-seeria kolme sahtliga kummut.
Ikea Malm-seeria kolme sahtliga kummut. Foto: Tootja foto / ikea.com

Järjekordset perekonda tabas valus hoop, kuna hooletu paigaldamise tõttu kukkus nende lapsele peale Ikea kummut ning laps suri õnnetuse tagajärjel.

Ikea teatel on nüüdseks kolm väikelast ümberkukkunud Malm-seeria kummuti all surnuks muljutud, vahendab Daily Mail. Kaks last hukkus sel viisil eraldi õnnetustes 2014. aastal ning äsja teavitati avalikkust 22-kuuse Ted McGee surmast. Lapsele kukkus kummut peale selle aasta veebruaris.

Poisi ema Janet McGee sõnul pani ta lapse magama ning käis teda vaatamas umbes iga 20 minuti järel, kuniks avastas õnnetuseks, et lapsele on kummut peale kukkunud. USA tarbijakaitse tooteohutuskomisjon võttis asja uurimise alla.

2014. aasta veebriaris kukkus Ikea kummut peale kaheaastasele Curren Collasele ning kolm kuud hiljem samuti ligi kaheaastasele lapsele. Selleaastane tragöödia juhtus aga vaatamata Ikea püüdlustele kliente hoiatada.

Ikea pressiesindaja sõnul ei olnud viimase õnnetuse puhul kummut seina külge kinnitatud, mistõttu oleks pere pidanud paigaldamisjuhiseid hoolikamalt jälgima.

«Ikea meeskond usub, et lapsed on kõige tähtsamad ning nende ohutus on meie prioriteet. Juhtunust teatati kohe vastavatele asutustele ning alustati uurimist,» lisas ta.

Pere advokaadi sõnul ei olnud nad teadlikud kummutite probleemist ega ka Ikea teavituskampaaniast.

Ikea hoiatus puudutab 27 miljonit müüdud mööblitükki, millest igaühe väärtus on 46 dollarist 179 dollarini (40 kuni 157 eurot).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles