Analoogside vajub ajalukku (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatelefon on kodudest kadumas.
Lauatelefon on kodudest kadumas. Foto: SCANPIX

Viimaseidki Telia lauatelefoni analoogside kasutajaid ootab õige pea muudatus, mil telefoni peab ühendama internetiruuteriga.

Tarbijatoimetuse poole pöördunud Telia klient sai hiljuti teate, et tema kodune lauatelefon muutub internetitelefoniks – seega tuleb telefon ühendada internetiruuteriga, seni aga oli telefoni jaoks seinas spetsiaalne pistik. «See tähendab omakorda, et lauatelefoni asukohta tuleb muuta - minu puhul viia esimeselt korruselt teisele, kus asub ruuter või siis vedada ülemiselt korruselt alla mingi lisajuhe,» rääkis Anna.

Ta kirjeldas oma pere olukorda, mil 1. korrusel elab lauatelefoni kasutav vanaema, nende pere aga kasutab 2. korrusel digiTV-d ja internetti ning need olid seni telefoniga ühises paketis. Muudatus analoogsideme pakkumises tähendab seega seda, et kodus on kiirelt vaja teha ümberkorraldusi, mis ei pruugi igale osapoolele mugavad olla. Teenuse hind jääb sealjuures samaks.

Telia meediasuhete juhi Raigo Neudorfi sõnul on ettevõte juba mõnda aega tegelenud telefoniteenuse tehnilise lahenduse muudatustega ning tänaseks on suurem osa kunagisi analoogside kasutajaid üle viidud uuemale tehnoloogiale.

«Sarnased tehnoloogiavahetused on paraku vajalikud, kuna vanad telefonivõrgu seadmed on oma eluea lõpus - sellega aga kaasneb üha suurenev seadme lõpliku katkimineku risk,» rääkis ta.

Uuele tehnoloogiale viimine toimub enamasti kuni kahenädalase etteteavitusega, millega koos viidatakse juhendile, kuidas peale muutust telefon ruuteriga ühendada. Selliseid teateid saavad Neudorfi kinnitusel ainult need kliendid, kellel vastav seade ehk ruuter kodus olemas on.

«Alati, kui kliendil on lisaküsimusi või probleeme koduste telefonide ümberühendamisega, soovitame infot või abi küsida meie klienditoest. Loomulikult tuleme appi ka juhtudel, kus telefonide füüsiline ümberühendamine on tavapärasest keerukam,» lubas Neudorf.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles