Tasub teada: mida Telia hinnavõit endast kujutab (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka uuema nutitelefoni võib soovi korral kampaania raames välja vahetada.
Ka uuema nutitelefoni võib soovi korral kampaania raames välja vahetada. Foto: Liis Treimann/Postimees

Telia pakub võimalust kampaania korras arvutada välja oma praeguse telefoni väärtus ning see uue vastu välja vahetada. Lugejat tegi nõutuks aga see, mille järgi arvutatakse välja vanade seadmete väärtus.

Telia klientidele kehtib praegu «Vana uueks» kampaania, mil kodulehel saab välja arvutada oma praeguse telefoni või tahvelarvuti väärtuse ning seejärel uue soetada selle võrra soodsamalt. Teatud toodete ostmisel kehtib ka 50-eurone lisasoodustus, mis tuleb vana seadme väärtusele omakorda juurde.

«Näiteks Samsung Galaxy A3 on pärit 2015. a detsembrist ning kui praegu maksab Telias uuena 299 eurot, siis seadme väärtuseks arvutab süsteem 118,8 eurot, mis on üle poole vähem. Samas Samsung Galaxy J5 on ligi aasta vana telefon ning selle seadme väärtus on vähenenud praegusest Telia tavahinnast 199 eurot 48 euroni - see on juba ligi neljakordne vahe. Lisaks on Telia nimetanud üheks populaarseks telefoniks Huawei Y5, mille väärtuseks kujuneb ainuüksi 8,4 eurot,» kirjeldas lugeja. Nimetatud hinnad kehtivad juhul, kui tegu on korraliku seadmega.

Kuvatõmmis Telia.ee veebilehelt.
Kuvatõmmis Telia.ee veebilehelt. Foto: Kuvatõmmis

Telia meediasuhete juhi Raigo Neudorfi kinnitusel määrab tagasiostetava seadme hinna nende koostööpartner. «Telia eesmärk pole tagastatud seadmete pealt raha teenida – eelkõige püüame kliendi jaoks seadme vahetuse võimalikult mugavaks teha. Teisisõnu on tegu mugavusteenusega, mis võimaldab kliendil vana telefoniga «äritsemise» ahela (kuulutuste lisamine, ostjate leidmine jm) vahele jätta,» kirjeldas ta.

Neudorf märkis, et otsuse, kas ja millise hinnaga tasub oma vana seade uue vastu vahetada, langetab iga inimene ise. «Ilmselt pole teenuse raames otstarbekas vahetusse tuua oma nelja kuu vanust nutitelefoni, kuna tegu on suhteliselt uue seadmega,» ütles ta.

Paljud inimesed toovad tagasi just vanema ja tihtipeale katkise telefoni, mis tagab valitud toodete puhul 50 euro suuruse hinnavõidu. Vana seadme vahetamist uue vastu kasutavad Neudorfi sõnul paljud kliendid just tehnoloogilise hüppe tegemiseks: osa inimesi toob tagasi oma nuputelefoni, et võtta kasutusele esimene nutitelefon, teised aga kolivad seniselt 3G telefonilt 4G peale, et parandada kasutuskogemust.

Kõik tagastatud tooted, mis on heas tehnilises seisukorras, taastatakse ja suunatakse mujal maailmas uuesti ringlusesse. Tooted, mida ei õnnestu taastada, utiliseeritakse vastavalt keskkonnanõuetele ja saadud materjalid suunatakse taaskasutusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles