Pealinna kalmistute kord jahmatas leinajaid (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnamäe kalmistu on Tallinnas üks kahest kalmistust, kuhu on võimalik taotleda uut hauaplatsi.
Pärnamäe kalmistu on Tallinnas üks kahest kalmistust, kuhu on võimalik taotleda uut hauaplatsi. Foto: Mihkel Maripuu

Leinas lähedased olid jahmunud, kui selgus, et pealinnas pole võimalik saada perekonna rahulaks sobiva suurusega platsi. Kalmistu esindaja kinnitusel kehtib selline kord juba aastakümneid.

«Veebruaris suri ootamatult pereliige, mis oli väga suur šokk. Väga suur šokk oli ka see, kui selgus, et Tallinnas ei olegi võimalik rentida suuremat hauaplatsi kui kahekohaline,» kirjutas Margot, kes leheveergudel oma nime näha ei soovi. Talle öeldi, et vaid erandjuhul olevat Liiva kalmistul võimalik saada kolme- või neljakohaline hauaplats.

«Erand tehtavat siis, kui näiteks sureb alaealine või kui peres on kolm vana inimest, siis eraldatakse kolmekohaline plats. Rohkem erandjuhte ei nimetatud,» rääkis naine. Ta kirjutas kalmistujuhatajale avalduse, kus palus suurendada nende kahekohalist hauaplatsi ühe-kahe koha võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles