Äpp liidab tuhanded hääled ühislauluks

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta Eurovisiooni finaali esimene peaproov Viinis.
2015. aasta Eurovisiooni finaali esimene peaproov Viinis. Foto: Mihkel Maripuu

Esimest korda ajaloos kõlab tänavuse Eurovisiooni laval tuhandete vaatajate ja fännide lauluhääl.

Kõik fännid saavad läbi mobiiliäpi laulda sisse spetsiaalselt lauluvõistluse jaoks kirjutatud viisi ning hiljem ühendatakse osalenute hääled Euroopa ühislauluks.

«Selle aktsiooniga katsetatakse esmakordselt üle-euroopalist lauluhääle crowdsource’ingut ehk ühisloomet, mille puhul aitab füüsilised piirid inimeste vahel kaotada mobiilirakendus,» ütles Tele2 turundus- ja müügidirektor Kristjan Seema, kelle sõnul oleme eestlastena harjunud ühislaulmiseks kogunema laulukaare alla, aga tänapäevane tehnoloogia võimaldab ühislaulmist katsetada juba ka ilma kokku tulemata.

«Üldsuse kaasamisel sünnib võimas ühislaul, mida võib nimetada Euroopa hääleks. Sama nimetust – The Sound of Europe – kannab ka äpp, mille abil on igaühel võimalik kuulata maailmakuulsa Rootsi produtsendi Pontus Winnbergi spetsiaalselt selleks puhuks kirjutatud laulu ning sisse laulda oma versioon sellest,» selgitas Seema.

Rakendus The Sound of Europe on allalaetav nii App Store’s kui Google Play’s ja võimaldab esmalt laulu kuulata, seejärel soovi korral harjutada kaasalaulmist ning lõpuks kas refrään või kogu laul oma häälega salvestada, et seda oleks võimalik kasutada ühislaulu loomisel.

Aktsiooni kodulehel on võimalik kuulata laulu algversioonis, laulduna ühe konkreetse riigi või kõigi sisselaulnute ühisesituses.

Tänavusel 61. korda toimuval Eurovisioonil osaleb 43 riiki. Lõplikku Euroopa ühislaulu esitletakse finaalkontserdil, mis toimub 14. mail Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles