Esimesed digitaalsed pagasilipikud jõudsid müüki (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus digitaalne pagasilipik.
Uus digitaalne pagasilipik. Foto: Rimowa

Kohvritootja Rimowa koostöös lennufirma Lufthansaga tõid turule digitaalse pagasilipiku, mis on alternatiiviks tavapärasele paberist pagasilipikule. 

Uue lahenduse abil on reisijatel võimalik nutitelefoni abil oma pagas lennule registreerida juba kodus olles ning esimesed antud võimalust pakkuvad Rimowa kohvrid on juba ka samanimelistesse poodidesse jõudnud.

Digitaalne andmemoodul, mis käib kohvri välisküljel asuvasse spetsiaalsesse pessa ning mis muudab kohvri registreerimise ning jälgimise palju hõlpsamaks, vahetab edaspidi välja tavalise paberist pagasilipiku.

Esimene digitaalne ja täisintegreeritud mobiilne süsteem muudab pagasiga lendamise palju mugavamaks, kiiremaks ning turvalisemaks. Kuna üha enam reisijaid kasutavad nutitelefone, siis ainukeseks loogiliseks sammuks oli ka pagasisüsteem ühendada digitaalmaailmaga.

Pagasi mobiilseks registreerimiseks on vaja nutitelefoni, digitaalse pagasilipikuga Rimowa kohvrit, kasutatava lennufirma ning Rimowa mobiilset rakendust, mis on hetkel saadaval vaid iPhone’i mobiiltelefonides, kuid käesoleva aasta keskpaigas laieneb teenus ka Android operatsioonisüsteemile.

Lennufirma digitaalne pardakaart tuleb nutitelefoni ja Bluetooth’i abil saata kohvri digitaalsesse pagasilipikusse, mille tulemusena ilmub ekraanile kogu pagasiinfo, mis disainilt ja suuruselt sarnaneb tavapärasele paberilipikule. Nii ei pea reisija lennujaamas pagasi registreerimisele liigset aega kulutama, vaid saab pagasi koheselt lennujaamas olevate automaatteeninduslettide abil iseseisvalt ära anda.

Mobiilset lahendust katsetati põhjalikult 2015. aastal. Toote turule toomisel oli oluline osa koostööl Saksamaa lennufirma Lufthansaga, mis sillutas teed lahenduse tegelikuks kasutuselevõtuks. Lufthansa on ka esimene lennufirma, kes on täna uudse lahenduse juba kasutusele võtnud. Ülejäänud suurlennufirmadele on uut tehnoloogiat plaanis tutvustada lähitulevikus.

Esimesed antud tehnoloogiaga varustatud Rimowa kohvrid on juba ka esinduskauplustesse jõudnud. Selle aasta augusti lõpus saabuvad digitaalse pagasilipikuga kohvrid esimesena Baltikumis müügile Leedus ning Lätti ja Eestisse jõuavad uuenenud kohvrid tuleva aasta veebruaris-märtsis.

Vaata videost, kuidas digitaalne pagasilipik töötab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles