Enamik inimesi hindab tervishoiu korralduse heaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringufirma juht Andrus Saar, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja haigekassa juht Hannes Danilov uuringu esitlusel.
Uuringufirma juht Andrus Saar, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja haigekassa juht Hannes Danilov uuringu esitlusel. Foto: Peeter Langovits

Saar Polli tehtud uuringu järgi hindab Eesti tervishoiu korralduse heaks 63 protsenti küsitletuist ja arstiabi kvaliteediga on rahul 74 protsenti, hoopis vähem ollakse rahul aga abi kättesaadavusega.


Samas hindab 32 protsenti ehk ligi kolmandik küsitluses osalenuist tervishoiu korralduse halvaks ja arstiabi kvaliteediga pole rahul viiendik. Need hinnangud on püsinud viimastel aastatel stabiilsena.

Hinnangud arstiabi kättesaadavusele on aga oluliselt halvemad: 42 protsenti hindab selle halvaks. Rohkem on neid, kes pole pikkade järjekordadega rahul, Põhja-Eestis ja suurtes linnades.

65 protsenti inimestest pääsesid perearsti vastuvõtule kahe päeva jooksul, kuid neid, kes pidid ootama 3-4 päeva ja kauemgi, on aastaga juurde tulnud. Eriarsti juurde pääses kolmandik vastanuist nädala jooksul, kolmandik pidi aga ootama üle kuu.

14 protsenti on käinud tasulisel vastuvõtul – enamasti pikkade järjekordade tõttu tavaarsti juurde. Osa seostab tasulist arstiabi ka kõrgema kvaliteediga.

Need, kes arstil käinud, on jäänud teenusega valdavalt rahule. Kõige enam ollakse rahul pereõe ja hambaarstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles