Kuidas võidad uutest pangateenustest sina? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pocopay tõmbenumbriks on minimalistlik rakenduse disain mis teeb maksete teostamise mugavaks
Pocopay tõmbenumbriks on minimalistlik rakenduse disain mis teeb maksete teostamise mugavaks Foto: Pocopay

Transferwise, Pocopay, Hooandja, Isepankur, Bondora. Enam pole tarvis vahetada valuutat, arveldada, leida investoreid, võtta laenu, või hoida pensioni ühe ja sama  pangandushiiu juures. Aga miks ikkagi valida uute teenuste kasuks, kui traditsioonilises pangas on samuti palju mugavusi ning lisaks ootab sind alati abivalmis ja naeratav teller?

Läbipaistev hind

Sageli räägivad inimesed, et neile on suures pangas see või teine teenus tasuta. Lähemal uurimisel selgub aga, et see teenus on küll tasuta, kuid samal ajal läheb ilma selge põhjenduseta tasu maha mujalt, kas hooldustasu või teenustasu nime alt.

Eesti päritolu ettevõte Transferwise on peidetud tasudega võitlemisele rajanud kogu oma turunduskampaania, nii poseerisid nad mõni aasta tagasi Londoni kesklinnas ilma riieteta, et juhtida tähelepanu peidetud tasudele valuuta vahetamisel.

Kiirem innovatsioon

Idufirmades leiavad uuendused aset kiiremini kui suurtes pankades.,Nii ollakse uute teenuste võimelised turule tulema ka kiiremini. Pangahiidudes seevastu võivad  osakondade, juhtkonna ja nõukogu vahel toimuvad kooskõlastused võtta kuude asemel aastaid ja uuendused muidugi ei tundu siis enam nii uued.

Huvitavate projektide toetamiseks mõeldud Hooandja kui mitmed uued laenuettevõtted kasutavad uuenduslikke ühisrahastuse lahendusi, mis aitavad inimestel raha koguda nii öelda üksteiselt. Sageli saavad nende poolt väljamõeldud lahendustest eeskujud suurte pankade tulevastele teenustele ning need võetakse kasutusele ka seal.

Teadmised!

Pangandus ei pea põhinema Exceli tabelitel, rahalisi teadmisi saab jagada ka põneval moel. Näiteks Pocopay murrab täielikult arusaamu, kuidas võiks üks pangandusteenus välja näha. Minimalistliku disainiga rakendus kuvab vaid olulist informatsiooni nagu näiteks sinu päeva eelarve, et teaksid, palju on mõistlik täna veel kulutada. Raha liigutamine ja kõrvalepanemine toimub aga ühe näpuliigutusega.

Ei maksa siiski arvata, et suurpanku nüüd üldse enam vaja pole, kuid uued nutikad lahendused on sageli odavamad, läbipaistvamad, uuenduslikumad, samas ikkagi turvalised. Proovi, kuidas sulle meeldib nutikas Pocopay ja muuhulgas saad olla ka esimeste hulgas, kes saab kontaktivaba maksekaardi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles