Osa poode läksid suveajale üle juba aprillis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastele meeldib poes käia varahommikul ja õhtul hilja.
Eestlastele meeldib poes käia varahommikul ja õhtul hilja. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi viimaste päevade ilmad olid pigem talvised kui suvised, on osa toidupoode juba läinud üle suveajale ehk poed on senisest kauem avatud.

«Poode avame ja sulgeme hooajati erinevalt lähtuvalt eelmiste aastate ostukäitumise analüüsist. Suvi on puhkuste aeg, kus liigutakse enam ringi, hommiku poole soovivad kliendid  poes  varem sisseoste teha, et sõita näiteks oma suvemajadesse,» rääkis Selveri pressiesindaja Erkki Erilaid. Ta lisas, et lahtiolekuaegu muudetakse vajadusel piirkonniti. Erilaiu sõnul vajab Selver suviti lisatöötajaid peamiselt seepärast, et paljud oma teenindajad puhkavad. «Lisatööjõu vajadus on erinev ja sõltub kaupluste suveperioodi müükide kasvust,» rääkis Erilaid. Ta tunnistas, et puhkepiirkondades on vajadus lisatööjõu järele suurem.

Kuigi juba nädalaid tehakse nii Sõle Säästumarket kui ka Tallinna vanalinnas asuv mini-Rimi lahti juba pool kaheksa hommikul, siis Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul pole nad veel teinud otsuseid poodide lahtiolekuaegade pikendamiseks. «See otsus saab olema iga kaupluse osas eraldi läbimõeldud ehk me ei muuda kõikidel ühtselt suvel avamisaegu pikemaks või lühemaks,» selgitas Bats. Ta lisas, et vastava otsuse taga on iga regiooni tarbimiskäitumise muutus suveperioodil.

Kui teised poeketid avavad poe hommikuti varem, siis Coop (endine tarbijate ühistu) pressiesindaja Martin Miido sõnul nende keti poodide lahtiolekuajad pikenevad üldjuhul õhtusel ajal

«Nendes poodides, kus lahtiolekuaegu pikendatakse, tehakse seda maist septembrini. Olulist lisatööjõudu see ei vaja,» lisas Miido.

Maxima pressiesindaja Katja Ljubobratetsi sõnul jälgib poekett pidevalt, mis ajaperioodidel ja mis piirkondades eelistavad tarbijad oma oste teha poed on avatud  vastavad enamuse eelistustele. «Seepärast kõikide Maxima kaupluste lahtioleku ajad on erinevad, nt mõni töötab iga päev kl 7-22, teine aga tööpäeviti kl 9-21 ja nädalavahetuseti kl 10-20,» rääkis Maxima esindaja. Ta lisas, et just sel samal põhimõttel kaalutakse populaarsemates suvistes puhkepiirkondades asuvate kaupluste tööaja pikendamist ühe tunni võrra.

«Senised kogemused kinnitavad, et aasta nö valgeimal ajal eelistab suur osa puhkepiirkondades viibivatest inimestest oma oste õhtuti sooritada. Seepärast kaalume lahtioleku aja pikendamist, jättes avamisaja samaks» rääkis Ljubobratets. Poed töötavad kauem maist septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles