Vaata, milline ratas on eestlaste seas kõige populaarsem

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Bike-ID rattaregistri statistika järgi on eestlased hakanud eelistama maastikuratastele linnarattaid. Rattatootjatest on populaarseim Scott, millele järgnevad Classic ja Merida.

«Kui veel viis aastat tagasi osteti Eestis enim maastikurattaid, siis nüüd eelistatakse rohkem linnarattaid,» kommenteeris Bike-ID rattaekspert Marden Muuk. Ta nentis, et täpsemini on paika loksunud see, kus rattaga sõidetakse. «Täna me ei näe enam seda, et kallid maastikurattad vuravad linnas, vaid neid kasutatakse otstarbe kohaselt metsas, kus on nende õige koht. Lisaks on mõistetud seda, et parim liikumise viis linnas on omada linnaratast,» sõnas Muus. Ta tõi välja, et populaarseimaks linnarattaks on registri andmeil Classic Deluxe.

54 protsenti registreeritud sõidukitest on linnarattad, maastikurattad järgnevad 29 protsendiga ja maanteerattaid on 12 protsenti. Elektrirattad on Eestis aga jätkuvalt üsna vähelevinud - vaid üks sajast kaherattalisest saab elektrimootorilt tuge.

Eesti populaarseim jalgrattamudel on samuti Scotti toodang - maastikuratas Scott Aspect, mille kasutajad on Muugi sõnul peamiselt noored ja seda just tänu ratta töökindlusele ning soodsale hinnale.

Rattatootjate lõikes valitseb edetabelit Scott - iga neljas ratas kannab just seda firmamärki, kuid kogu edetabel on järgmine:

Scott

Classic

Merida

Trek

Bottecchia

GT

Cube

Author

Schwinn

Fuji

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles