Päästeamet kutsub tuld tehes ohutusnõudeid täitma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõkke tegemisel tasub jälgida, et see oleks ohutu.
Lõkke tegemisel tasub jälgida, et see oleks ohutu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet palub nädalavahetusel saabuvatel volbriööl ja maipühal lõket tehes jälgida, et see oleks ohutu nii inimestele kui loodusele.

Ilmateenistus lubab nädalavahetuseks nii päikest, suuremat tuult kui ka vihma ja enne lõkke tegemist tuleb kontrollida, kas see on ohutu nii teile, teie varale kui ka ümbritsevale loodusele, teatas päästeamet BNSile.

Enne lõkke tegemist tuleb veenduda, et see oleks lähimatest hoonetest ja metsast ohutus kauguses. Ohutu vahemaa hooneteni on minimaalselt 15 ja metsani 20 meetrit. Amet rõhutas, et tegu on minimaalse kaugusega, see võib alati olla suurem. Lõkkeaseme ümbrus tuleb puhastada kuluheinast ning selle peaks ümbritsema kivide või muldvalliga.

Tuld tohib teha siis, kui tuule kiirus on alla 5,4 meetrit sekundis ehk nõrga tuulega. Tuule suund ei tohi olla hoonetele ega ladustatud põlevmaterjalile. Lõkke juures peab alati valmis olema ämber veega, kastekann, survestatud aiakastmise voolik või tulekustuti.

Lõket ei tohi jätta järelevalveta. Kui lõkke tegemine lõpetatakse, tuleb lõkkease ja hõõguvad söed veega üle valada või katta pinnasega. Nii käitudes võib olla kindel, et juhuslik tuuleiil ei puhu sädemeid lendu ja tuli ei paisu iseseisvalt suureks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles