Eestisse jõuab maailma esimene e-spordi telekanal

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus telekanal toob televaatajani aastas rohkem kui 2000 tundi otseülekandeid parimatest e-spordi võistlustest, kus e-spordi tipptegijad ja meeskonnad võistlevad erinevates arvutimängudes.
Uus telekanal toob televaatajani aastas rohkem kui 2000 tundi otseülekandeid parimatest e-spordi võistlustest, kus e-spordi tipptegijad ja meeskonnad võistlevad erinevates arvutimängudes. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eestisse jõuab peagi maailma esimene ööpäevaringse e-spordi telekanali eSportsTV, kus selle ala tipud võtavad mõõtu arvutimängudes.

Modern Times Groupi (MTG) kuuluv maailma suurim e-spordi ettevõte ESL avab maikuus maailma esimese ööpäevaringse e-spordi telekanali eSportsTV, kus selle ala tipud võtavad mõõtu arvutimängudes. Uus meelelahutuskanal jõuab Eesti Viasati satelliidiplatvormi vahendusel peagi ka Eestisse

Uus telekanal toob televaatajani aastas rohkem kui 2000 tundi otseülekandeid parimatest e-spordi võistlustest, kus e-spordi tipptegijad ja meeskonnad võistlevad erinevates arvutimängudes. Telekanal hakkab üle kandma olulisemaid rahvusvahelisi e-spordi turniire, liigasid ja üritusi nagu ESL One, Intel Extreme Masters, ESL Pro League ning DreamHack. Teleprogrammi eest vastutavad nii ESL kui samuti MTG gruppi kuuluv DreamHack, kes on maailma üks suurimaid digifestivalide korraldajaid. Internetiplatvormide vahendusel jälgib ESLi ja DreamHacki ülekandeid juba praegu üle saja miljoni vaataja.

MTG Spordi tegevjuhi Peter Nørrelundi sõnul toob ESL uue telekanaliga e-spordi laiema avalikkuseni. «E-sporti mängitakse üle maailma aastaringselt, seega on meil jagamiseks palju sisu,» rääkis Nørrelund. «Telekanali eesmärgiks ongi tõsta inimeste teadlikust e-spordist ning kasvatada mängijate kogukonda ja fännide hulka. Maailmas on tänaseks üle 2 miljardi e-sportlase. Huvi selle ala vastu on plahvatuslikult kasvanud, kuna juba praegu ulatub fännide hulk ligikaudu ligi 250 miljoni inimeseni üle maailma. See on ka põhjus, miks tahame teha e-spordi nähtavaks võimalikult paljudel ekraanidel.»

Youtube’i blogija ja arvutimänguri Tanel Lepa (aka HD Tanel) hinnangul on eSportsTV tulek Eestisse kindlasti tore uudis paljudele siinsetele mänguritele. «E-sport spordialana on mõeldud laiemas laastus arvutimänguritele, kes tahavad enda oskusi teiste inimeste vastu proovile panna. Olgu selleks siis laskmismängud, kaklusmängud või strateegilised mängud - kõik nõuavad äärmiselt head reageerimisaega, umbes nagu vormel 1 pilootidel ning muidugi ka teadmisi, et olla kaks sammu oma vastastest ees. Parimad mängurid võtavad üksteise vastu mõõtu kas üksinda või tiimiga, et selgitada välja parim oma riigis või koguni terves maailmas,» sõnas Lepp, lisades, et selliste ürituste auhinnafondid ulatuvad tihtipeale miljonitesse eurodesse.

Lepa andmetel hakkas e-sport Eestis populaarsust koguma 90ndate aastate lõpus ning eriti suureks on see läinud just viimase viie aasta jooksul, kui harrastajate hulk kasvanud  tuhandetesse. «Mäletan, et aastatel 2006-2008 käisin ise  e-spordi üritustel - 400-600 eestimaalast korraga ühes kohas auhindade peale võistlemas oli äärmiselt vahva vaatepilt. Kahjuks on peaaegu võimatu sellise mahuga üritusi maha pidada ning nii on vaid mõned üksikud e-spordi üritused Eestis seda võistlusala elus hoidmas. Kõige etem neist on Eestis hetkel TTÜ eSports, mis on toimunud iga-aastaselt ja on alati hästi korraldatud,» selgitas arvutimängur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles