Kindlustusfirma: lapsi kindlustatakse üha rohkem

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kindlustusfirma Seesami viimase aja statistika näitab, et laste kindlustamine õnnetusjuhtumite suhtes muutub üha populaarsemaks, kuid vanemaid inimesi kindlustatakse endiselt harva.

Laste kindlustamise tava on üha rohkem hoogu kogumas. Eriti peavad kindlustust oluliseks need lapsevanemad, kelle laps tegeleb mõne harrastusega. «Seesamis moodustavad sporditraumad lastega toimunud traumadest koguni 44 protsenti. Näiteks tegelevad paljud lapsed jalgpalliga, mis on üsna aktiivne mäng ja mille käigus ikka vigastusi kipub tekkima,» rääkis Seesami varakindlustuse tootejuht Dagmar Gilden.

Ta rõhutas, et kuna peagi on algamas ka batuudihooaeg, siis tasub enne laste hüppama minekut üheskoos üle korrata ka peamised ohutusreeglid. «Batuudil juhtunud traumade arv kasvab kahjuks iga aastaga. Et õnnetusi ära hoida, soovitame täiskasvanutel jälgida, et lapsed ei läheks hüppama mitmekesi ega võtaks batuudile kaasa mänguasju,» rääkis Gilden.

Ta lisas, et tuleb ka veenduda, et batuudid oleksid terved, kindlalt kinnitatud ning ümbritsetud turvavõrguga. «Lapsevanematel tasub olla tähelepanelik ja märgata ohte, ent samas tuleb lapsi kindlasti liikuma julgustada,» lausus Gilden.

Kui laste kindlustamise trend üha kasvab, siis pere kindlustamisel mõeldakse vähem vanavanemate peale. «Meie statistika näitab, et õnnetusi vanemate inimestega juhtub üsna sageli, millest peamised on olmetraumad ja kukkumised,» kommenteeris Gilden. Ta märkis, et samuti võib vanainimese õnnetu kukkumise tagajärjel tekkinud vigastuse taastusravi võtta palju rohkem aega ja raha, kui lapse vigastuse ravi.

Gildeni sõnul vanemad inimesed, kellel on õnnetusjuhtumikindlustus olemas, on selle üldjuhul ise vormistanud. «Vanemad inimesed, kes end kindlustavad on üldiselt tegusad, töötavad ja vitaalsed inimesed. Seda, et näiteks täiskasvanud lapsed oma vanemaid kindlustaksid, ei ole veel väga märgata, kuid see võimalus on perekindlustuse raames täiesti olemas,» kinnitas ta.

Seesami perekindlustuse raames saab ühe lepinguga vormistada nii kodukindlustuse kui ka õnnetusjuhtumikindlustuse kõikidele pereliikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles