Vaata, milliseid reisiettevõtteid ei tasu usaldada

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiettevõtete musta nimekirja lisandus taas seitse firmat.
Reisiettevõtete musta nimekirja lisandus taas seitse firmat. Foto: Panther Media/Scanpix

Reisiettevõtjail oli kohustus 20. aprilliks tarbijakaitseametile esitada oma 2016. aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne, kuid seda ei esitanud seitse ettevõtet ja amet kandis nad musta nimekirja.

2016. aasta esimese kvartali aruande esitamise kohustus oli kokku 272 reisiettevõttel, aruande esitas neist 97,5 protsenti. Seitsme reisiettevõtte puhul, kes jätsid aruande esitamata, ei olnud ametil võimalik hinnata nende tagatise piisavust. Musta nimekirja kanti Astroleon OÜ, DIONEVA OÜ, Miliam Travel OÜ, Pandion Reisid OÜ, Prime Communications Limited Eesti filiaal, Trans Baltic Tour OÜ ja Travel Partner OÜ.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavad või mitte. Tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ära jäänud reiside ettemaksud ning tagatis peab olema võetud kohustuste katmiseks piisav igal ajahetkel.

Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Tarbijakaitseametil ei ole võimalik hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles