Kindlustusfirma annab kaitse ratta varguse korral

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva jalgrattakindlustus katab vargusest ja kukkumisest saadud kahjud.
Salva jalgrattakindlustus katab vargusest ja kukkumisest saadud kahjud. Foto: Andres Treial / SL Õhtuleht

Alates maist saab Salvas sõlmida jalgrattakindlustuse, mis annab kaitse nii ratta varguse, hävimise kui kahjustumise korral ning kehtib kogu maailmas.

Salva Kindlustuse AS-i kodukindlustuse tootejuhi Kaspar Lillmaa sõnul katab jalgrattakindlustus ehk jalgratta kasko kõik enamlevinud kahjud, mis rattaga juhtuda võivad. «Kevadiste ilmade ja jalgratta hooaja algusega hakkasime klientide soovil pakkuma ka eraldi jalgrattakindlustust, mis katab kõik enimlevinud jalgrattaga seotud juhtumid alates kukkumisel saadud kahjustustest kuni varguseni,» ütles Kaspar Lillmaa ning lisas, et kindlustus kehtib ka väljaspool Eestit juhtunule ehk kogu maailmas.

«Kuigi jalgratast saab kindlustada ka teiste lepingute, näiteks kodukindlustuse lisana, eelistavad väga paljud kliendid just ainult jalgrattale mõeldud kindlustuskaitset,» sõnas ta. Lillmaa sõnas, et kindlustussumma saab klient ise määrata, kuid soovitavalt tasub see valida võimalikult sarnase ratta tegelikule turuhinnale, mis tagab hiljem vajadusel samaväärse ratta soetamise. «Kindlustussumma sõltuvalt ratta väärtusest võib jääda 250-3000 euro vahele,» märkis Lillmaa.  

Kindlustada saab maastiku-, maantee-, linna-, hübriid- ja elektrijalgrattaid. Ratta vanus ei ole kindlustuse sõlmimisel määrav.

«Kindlasti on võimalik rattaga seotud varguste ennetamiseks palju ise ära teha. Vaatamata kindlustuse olemasolule ei tohiks ratast jätta lukustamata tänavale, hoovi või ühiskondlikusse hoonesse,» rõhutas Lillmaa. Ta lausus, et samuti ei ole ratta hoidmine vabalt ligipääsetaval õuealal või trepikojas paraku piisav varguse ennetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles